barns utveckling




Med Joline gick vi verkligen med jämna mellanrum och mer, till BVC. Det behövdes för att hon var dålig med maten och helt enkelt var en riktig amnings-tjej. Men med Mio har mycket gått enklare, om man får säga det så. Här har vi en kille som tar napp, tar flaska, tycker om välling och äter mat. Joline tog inte napp, ville inte ta flaska, ville inte ha välling, ville inte ha mat. Hon var väldigt, väldigt kräsen.

Eftersom att det inte blir dessa regelbundna kontroller som med Joline, så brukar jag googla och söka lite efter utvecklings"kriterier" som finns för olika åldrar. Vad man BÖR kunna vid en viss ålder. Sedan är allt väldigt olika från barn till barn, men det finns ju också en anledning till varför det finns dessa grundkriterier vad ett barn ska kunna vid en viss ålder, sedan kan barn säkert ofta kanske mer än vad som står - därav GRUNDkriterier. Och sedan om det skiftar några veckor hit och dit så spelar ju det egentligen ingen roll tror jag. Det handlar väl mest om utvecklingen överlag som är viktig, blir det framtsteg? Osv. Man kan ju både vara snabb i utveckling och inte så snabb. Alla är vi olika & unika.

Jag läste för Joline och kände att hon faktiskt kunde göra allt som stod mellan 2,5 - 3 år. Tom två punkter för vad 4-åringar ska kunna! Är inte riktigt van vid det eftersom att hon var sen med grovmotoriken som liten. Finmotoriken satt dock som ett smäck.

Mio blir 10 månader på... söndag (jisses, vad tiden går snabbt!), och jag ville checka även med honom. Han kunde också en del av det som stod, men inte allt. Han kan pincettgreppet, men andra saker som att förstå vart lampan är när man frågar... det måste jag helt enkelt öva på! Han hör ju mycket när vi pratar med Joline om sådana saker, "Vill du släcka lampan Joline? Vill du öppna den dörren?"... osv. Haha, nej, hon är ingen slav här hemma. Utan... för att man ska lära sig saker så måste man ju använda sig av det i praktiken också.

Det känns skönt att ha koll och veta på ett ungefär nu innan vi ska på 10-månaders kontroll. Nu blir det att kika på lampor som gäller!

Här finns det information och olika kriterier.

Kommentarer
Postat av: Emelie

Åh vilken underbar bild på honom!!

Vi behöver öva mer på pincettgreppet och vart lampan är och så.. Men det är skönt att vi har en månad på oss, men jag tror nog inte hon lärt sig tills dess ändå. Men det är ju så olika det där :)

2012-02-24 @ 15:38:49
Postat av: Yohanna - BF 1/7

Visst är det intressant hur det kan vara så olika!! Spännande att läsa!! Å jag tror, att när man bara har ett barn så pratar man TYDLIGARE för inget annat litet barn pockar på uppmärksamhet och man snabbpratar i längre meningar ;)

2012-02-25 @ 14:54:57
URL: http://maiplu.se
Postat av: Sophie / Blogg.se

Fantastisk bild och Mio ser mycket stilig ut! Du lyckas verkligen fånga dem!

2012-02-26 @ 09:40:58
URL: http://karriaristan.se
Postat av: maja.

så söt han är.

2012-02-27 @ 00:18:56
URL: http://maajis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0