Börja det nya året med GI!
Jag har som sagt ätit lite hitt som hatt med GI i flera år. Men inte helt och hållet, strikt. Jag höll på med en liten "diet" på över 7 veckor, en diet utan kolhydrater. Lyckades gå ner... 3 kg. Dvs - BARA VÄTSKA, FÖR I HELVETE! Mitt fett sitter som ristat i sten. Jag behöver helt enkelt röra på mig mer, tror jag. Jag gick dock minst 2 mil i veckan. Men mer... hurtig träning. Jag började min lilla diet med att huvudsakligen INTE känna någon stress - jag gör det här för att jag vill må bra! Jag ska inte titta för mycket på... den där jävla våg-jäveln.

Först kan jag säga såhär, man ska inte bara titta och koncentrera sig på vågen. Det låter klyschigt, men det är sant. Jag märkte stor skillnad på omkretsen runt min mage. Nu ser jag höggravid ut, då såg inte höggravid ut. Om jag säger så. Och, tillslut när jag varje vecka hoppade glatt till vågen för att titta vad resultatet av varje DAGS hackande av grönsaker och blod, svett och tårar för att få ihop det med träning och barn... (1 gång i veckan skulle jag titta på vågen, möjligtvis lite fuskande med våg-tittandet i mitten på veckan!), så hade jag inte gått ner mer. Vecka efter vecka. Kollade FRENETISKT på vågen tillslut. Svor åt mig själv, vågen... men framförallt mina valkar. Och nej, jag vill inte acceptera mina valkar. Eller mina 10 kg i övervikt (haha, inte i övervikt, men sedan jag blev gravid!)... det är helt oproportioneligt och jag ser inte häslosam ut... naken. Detta handlar inte bara om utseende, utan jag vill KÄNNA mig hälsosam, fräsch och helt enkelt inte äcklig. För man blir äcklig av äcklig mat.

Jag blev tillslut trött på att all ansträgning inte gav något resultat. För jag känner såhär - det är jävligt tufft att få ihop allt, inte gå ner i vikt och fortfarande hålla motivationen uppe när man egentligen bara vill värma en pirog mellan när barnen precis har somnat för vilan. Sedan så tröttnar jag på alla grönsaker. Kyckling med någon sås, och broccoli. Lax, med... någon sås, och... sallad. OCH SÅ VIDARE. Jag hade inte heller motivationen till att hitta ny inspiration då jag ändå inte såg resultatet, för jag hakade upp mig lite på just vågsiffrorna. Men någonstans så vill man ju få resultat på den där vågen. Svårt att hålla sig borta från den. Att vara häslosam och förlora kilon hänger absolut ihop - men inte lika mycket som vi kanske är inlärda och tror. Att tappa kilon blir på något sätt ett bevis på att vi är påväg i rätt riktning. Ett bevis på all den ansträgning vi har lagt ner. Det kanske finns andra bevis? Som att mäta sig själv?... Men när man slutar att se skillnaden där då?... Ja, då kanske man ska titta på sin prestationsförmåga istället, har det blivit lättare att gå raska promenader? Jag kanske ska testa på att jogga lite nu?...

För mot slutat där så kände jag att jag hade blivit... starkare på något sätt. Jag var nästan redo för att småspringa lite. Vilket jag aldrig i hela mitt liv har gjort förut. Jag hatar träning och att motionera. Men det blev enklare efter ett par (många) veckor.

Så, nu har jag kikat runt lite på internet. Och nej, jag är inte för lchf-dieten, mest för att jag inte tycker om ostar och andra saker som den dieten är rik på. Jag älskar ju kolhydrater, det är boven. GI känns mer som jag. Jag vill hitta lite annat jag kan äta, lite variation. Jag tycker inte om keso, inte heller omeletter med äggula. Så, jag ska testa att göra omelett på bara äggvita. Det gjorde mig direkt lite på bättre humör. Jag tänker ha i saker som jag tycker om, men även något som rivstartar förbränningen lite. Varför inte klick tabasco?... Om ni har något tips så kom gärna med det, jag kan äta vad som helst (förutom ost i alla dess former, eller smör), jag kan tom shota i mig sånna där slajmiga saker, som gröna alger eller växter som man kan käka på morgonen? Någon dunderkur? Give me all you have.

Nu hade jag visserligen inte ägg hemma, såklart. Så jag ska bre mig några knäckemackor.

Kommentarer
Postat av: Johanna

Intressant läsning! Jag äter av allt med måtta men klart att jag också fastnar för lite dieter etc men i slutändan så är det antal kcal man bränner och hur myckt man äter som påverkar vikten.. sunt eller osunt! Beror lite på vad man har för strävan dvs att bli sundare eller tappa kilon för i princip kan man ju käka 200 g choklad o grönsaker varje dag och tappa ivkt. Haha! ;-) Men jo jag förstår ang vågen för jag kan inte heller hålla mig borta. Känns som det bara är den som visar hur man slitit och speciellt om man bara ändrat på kosten. Hade haft mer förståelse för att tänka på annat sätt om jag tränat men iom att jag (som du) HATAR träning så kan jag inte skylla på att jag lagt på mig muskler om inte vågen rört sig eller om den mot förmodan nått en högre siffra. ;-)

2012-01-02 @ 11:45:20
URL: http://passionforpoison.blogg.se/
Postat av: Johanna

Hej!

Jag älskar träning och hälsa men inte dieter... jag ska kickstarta detta året med en detox som kallas fat flush och efter de 2 veckorna tror jag att hälsosam mat kommer utav sig självt! Fat flush renar kroppen från slaggprodukter och ökar förbränningen.

God fortsättning!/ Johanna

Länk till flushen:

http://minbebis.com/blogg/fotballfruen/fat-flush-fran-a-till-b/

2012-01-02 @ 12:49:11
URL: http://karleksallen.blogspot.com
Postat av: Maria - mamma till Liam ☆

skulle behöva förbättra mina matvanor :)

2012-01-02 @ 14:39:02
URL: http://fashionstars.blogg.se/
Postat av: Emilia - Freijas mamma

Har tyvärr inga bra tips, endast en hög med misslyckade dieter bakom mig. Jag tappade alla gravidkilon och några till när jag ammade, behövde aldrig tänka på vad jag åt utan vräkte i mig godis och skräp, skräp, skräp... Vilket resulterade i att jag nu äter extremt dåligt, har en kropp som består till största delen av fett och de där kilona har smugit sig tillbaka. Det är sjukt svårt att ändra dåliga matvanor tycker jag! Så jag känner med dig, och väntar med spänning på fler tips jag med ;)

2012-01-02 @ 18:44:55
URL: http://prettylittleditty.blogg.se/
Postat av: emelie

Jag vill också kunna äta hälsosamt slog mig idag när jag åt gröt till frukost med massa socker en julmust och tre koppar kaffe undra hur fan man ser ut inuti..

2012-01-03 @ 22:48:19
URL: http://emelienikkii.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0