monday mornin'


Måndag idag och en ny vecka väntar! För mig sätter det igång med allt möjligt igen. Back to möten och allt vad det innebär. Har lite annat inbokat också.

Sitter och tittar på Anna Wahlgrens dotter  Felicia Feldt som gästar Efter Tio på tv4. Fantastiskt! Jag orkar inte ens gå in på det där, för jag tycker att det är helt obeskrivligt sjukt egentligen. Jag tror vi alla vet att det finns så oerhört många barn som far illa därute. Mörkertalet är stort. Det är just av sådana här anledningar som jag känner och har känt länge - att det är det jag vill jobba med! Jag vill, försöka hjälpa så många barn jag kan - till ett tryggt och värdigt liv. 

Jag trodde faktiskt inte heller att det var just okej, att trycka ner ett barn så hårt i madrassen att den blir röd i ansiktet och buffa, enligt mig, hårt på rumpan. Väldigt metodiskt. Jag trodde faktiskt inte det. Det gör mig skrämd. Det finns så många desperata och osäkra föräldrar därute som verkligen BEHÖVER sova och vill ta till vad som helst - det förstår jag. Verkligen. Men, det är helt otroligt att det har gått så långt att just en kvinna som Anna Wahlgren skulle få den rollen som förebild på just området barnuppfostran. Som inte är utbildad i barnpsykologi eller i barnuppfostran.

Jag är inte emot metoder. Jag är inte emot er som har tagit till er av hennes metoder. För alla är vi olika och gör på olika sätt. Men jag är emot hennes hårdhänta sätt. Jag tror inte att det behöver gå till på det sättet. Man behöver i princip inte ta till våld, vare sig psykisk våld eller fysisk - för att få ett barn "tryggt". Men, eftersom att det kommer ifrån en kvinna som själv har blivit väldigt misshandlad både psykiskt som fysiskt - så brukar det bli såhär.

Annars så har den här morgonen börjat... inte lika vitt som på bilderna, med andra ord. Idag var en sådan dag jag egentligen inte ville gå upp ur sängen och mötas av en otroligt stökig lägenhet. Back to reality, igen. Men, med lite kaffe, lite mys-stämning i vardagsrummet (se bild!), så är jag på banan snart igen.

Kommentarer
Postat av: Johanna

Jag tror att den bästa uppfostran kommer från de som är stabila och starka i sin egen föräldraroll och som inte missbrukar den. Jag tycker egentligen att de fall där man sett att barn farit illa är eg. där någon förälder varit barnslig, ostabil och på något vis upplevts som osäker och kanske skrämmande. Det kommer jag köra hårt på när vi får barn -att föregå med gott exempel och att vara trygg och säker i min roll. Jag tror det är den bästa uppfostran man kan ge till barn då de har en tendens att härma ens eget beteende.

2012-01-24 @ 08:07:47
URL: http://passionforpoison.blogg.se/
Postat av: Karin

Tycker stolen som du köpt är skit snygg!! Undrar vart du köpt dina kuddfodral, är på jakt efter något liknande :)

2012-01-24 @ 12:40:05
URL: http://karinng.blogg.se/
Postat av: QUI - annorlunda namn men minst lika mänsklig som övriga

så fin inredning!

2012-01-25 @ 10:36:32
URL: http://ngo.webblogg.se/
Postat av: ANNA

Åh vad fint du har det! Förstår att de vill göra Hemma hos repotage hos dig :)

2012-01-25 @ 14:05:29
URL: http://aazl.blogg.se/
Postat av: Alexandra

riktigt snyggt :D

2012-01-25 @ 19:05:42
URL: http://hejhihi.blogg.se/
Postat av: amanda

jättefin stol/fåtölj, vart har du hittat denna? :)

2012-01-25 @ 19:25:57
URL: http://areasontosmile.blogg.se/
Postat av: Sari

Så himla tragiskt, missade det programmet men läste en artikel i aftonbladet ang Felicias bok. Bra att man vågar ta upp ämnet men precis som du säger så är det ett stort antal barn som far illa i vårt samhälle.

Kram

2012-02-01 @ 14:00:26
URL: http://rodeogirl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0