Stora tjejen!

 
Ikväll var det andra kvällen/natten i rad som Joline har kunnat somna utan napp. Istället för att pussa henne god natt och gå ut från hennes rum, så har jag nu gjort så att vi väljer en bok tillsammans som jag läser för henne - EN gång. Sedan lägger jag den bredvid henne. Stoppar om henne tillsammans med nallen, pussar henne och säger god natt och går sedan ut därifrån. Hon frågar efter den när hon ska gå och lägga sig - men efter att jag har förklarat "läget" för henne så går det an ändå. Hon blir varken arg eller ledsen, har försökt distrahera henne och tänka på andra, positiva saker. Trodde aldrig att det skulle gå såhär smärtfritt. Nu är det dock bara andra dagen. Men om jag känner henne rätt så kommer det fortsätta såhär.
 
Nappen på dagarna slutade hon med efter julafton (då hon fick nappburken från Cult Design i julklapp - jag tänkte att det kunde vara en rolig grej att få lägga ner sina nappar i sin egna burk, och på så vis skulle det inte behöva bli ett problem!). Det gick hur bra som helst då också. Hon har mer försökt i smyg och försökt lura mig när hon har hittat någon napp. När jag då har tagit den ifrån henne har hon mer skrattat just för att hon vet att hon har varit busig.
 
Blöjfri på dagarna blev hon även där vid julas. Helt blöjfri (dvs. även på nätterna och när man åker iväg till stan eller dylikt!) blev hon på Greklandsresan för 2 månader sedan. Det gick helt utan problem och hon har inte kissat i sängen en endaste gång. Jag tror därmed att om jag hade testat tidigare så hade det funkat då också.
 
Hon är ingen bebis längre. Hon är en stor tjej nu! Det är en sån himla skräckblandad förtjusning över just den känslan. Jag är så oerhört stolt, jag tycker att hon är så otroligt duktig och har hanterat alla sånna här saker (som napp, blöja, sova i eget rum) helt fantastiskt. Och jag måste dokumentera detta nu, andra kvällen - just för att jag ska kunna kolla tillbaka - det är ju ändå en hel del datum man måste komma ihåg som mamma/pappa "första steget, första tanden, första ordet..." osv. Varför jag inte skrev något igår, är för att jag inte visste hur den här kvällen skulle bli. Nu känner jag att hon definitivt inte kommer ha napp något mer, nu när jag vet att hon verkligen kan vara utan den.
 
Nu är hon både blöjfri och nappfri. Vilken tjej, vilken grej! 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Gud vad fina barn du har, de verkar hur gulliga som helst!

2012-07-17 @ 22:52:50
Postat av: Lisa - Mamma till Alva och Noah

Hon är så duktig <3

2012-07-17 @ 23:00:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0