T & T

 
Te & Tankar - blir kvällens inlägg! De två T:en. Alltså, det är fan helt otroligt. Jag satte mig nyss på min någorlunda platta röv i soffan, efter att ha plockat färdigt för kvällen. Klart att Mio ska börja rycka bland dvd:erna det första han gör. KÖR BA' Mio, KÖÖÖR BA'! Jag inser att jag inte borde ta just den här fighten, han är nämligen väldigt trött och oerhört... gråtfärdig. Då låter jag honom på. Så slipper jag höra gnället och han slipper att gnälla, win to win helt enkelt.
 
Jag är lite trött förstår ni. Därför valde jag te, just för att kaffe blir en aningen för mycket koffein eftersom att jag ska gå och sova så småningom. Te känns därför lagom. 
 
Och då kommer vi till tankar då. Jag satt och tänkte här om dagen, när jag kikade runt på Hemnet.se, att jag är så less på att inte ha något sparande - och att vi faktiskt kan komma dit vi vill om vi bara anstränger oss ordentligt för det. Nu tänker jag gå in för det här till 100% - så vi har fixat ett sparkonto och redan gjort den första insättningen. Nu har vi bara "matpengar" på kontot och får helt enkelt leva efter det. Jag tänker låtsas lite att vi inte har något val. Det kunde ju faktiskt ha varit så att vi inte hade mer pengar än just matpengar och räkningar. Istället för att spendera så sparar vi. Det är ju nämligen på tiden och vi måste göra något åt saken - vi har inte någon som betalar för oss (med all rätt alltså!). Den enda vägen för oss att få ett eget boende (bostadsrätt eller hus!) eller egen bil är att spara ihop till det. Så då får vi helt enkelt göra det nu. Vi har ju makten, om det är så att vi måste leva fattigt i 3 år till, som vi hittills redan har gjort. Så kommer det vara värt det om 3 år.
 
Nu tror ju ni att jag tänker ställa en fråga, hur ni gör med sparande, hur länge ni har sparat eller om ni tänker spara och till vad ni sparar till... - HAHA, men det kan ju ni fetglömma, ni svarar ju ändå inte. Så detta var ju trist. Nu blev det ingen fråga. Buhu.

Kommentarer
Postat av: Lotta Anderström

Svarar ändå :) Du kan ju försöka klara dig på lika mycket pengar när du slutar vara mammaledig som när du var mammaledig och spara de pengarna! Det kan bli en hel del! Annars är väl att man äter lite billigare mat och inte äter ute, struntar i spontanshopping, gör billiga nöjen!! Vi har ett hus så jag vet hur jobbigt det är med sparande; alla pengar går till huset eller bebisen! Flr vår del hade vi tur och kunde låna till insatsen av familjen!!

Svar: Tack för svaret Lotta, kul! :) Det är det som är tanken. Så länge man inte lever för knapert och känner att man behöver låna pengar av närstående för att klara sig. Och det gör vi inte i dagsläget. Så jag tänker göra precis så, lägga undan allt som ligger över just min (oerhört låga) mammapenning. Mer behöver vi ju tydligen inte ändå :) Och precis som du säger så är det ju det här med shoppingen. Nu tänker jag ändå att hösten kommer och att hitta på nöjen och shoppa roliga kläder blir ändå lite mindre lockande än vad det är på sommaren tror jag. Dessutom går barnen på förskola nu i höst så där behöver dem ju inte direkt springa runt med fina kläder.
Nej jag håller med dig med allt! :) Och det ÄR ju en himla tur att man kan låna till insatsen av familj/släkt/vänner. Det hade vi nog också velat, i och med att vi måste sitta och vänta så himla länge för att kunna börja leva någonstans som är VÅRAT.

Jag vill helst spara ihop till ett boende på en gång. Lägga alla pengar till det. Men samtidigt känner vi mer och mer att vi behöver en bil, om man åker iväg någonstans eller om man bara behöver storhandla. Men det värsta med att behöva bil är ju att bilen kostar att bara äga (utöver bensin liksom), så i och med det så kan man inte spara lika mycket - och drömmen om ett boende blir lite längre bort.
Daniella Svanholm

2012-07-31 @ 09:56:09
URL: http://www.mittlivsomlotta.blogg.se
Postat av: jessika

Hej hej. Vilken fin blogg jag hittade;) Oh pengasparande är ju bara så trist... Men kul när man har sparat ihop till det man vill köpa såklart. Vi sparar till kidsen varje månad. Vi har redan hus, så nu har vi bara en massa lån....som är ännu tristare än att spara. Fast nu är vi ju där vi vill vara i livet. Och jag stormtrivs!!
Men Lottas tips va super, så ska jag göra när jag börjar jobba igen. tjingeling

2012-08-01 @ 22:29:28
URL: http://www.etthusmedfyra.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0