blueberry child

 
Okej. Jag är verkligen inte mamman som står i köket. Jag skulle väl säga att jag får mina perioder av matlagning där jag intresserad och vill lära mig. Men helst ska det gå snabbt och enkelt. Men, något jag har varit noga med sedan jag fick barn - är att jag ändå väljer bort en del saker som jag känner är absolut onödigt (halvfabrikat är ju också onödigt, men ingen är perfekt... ELLER). Vatten eller mjölk till frukost, knappt att jag ens har gett ungarna juice. Just för att jag känner att det är onödigt att vänja dem vid onödigt socker. Dessutom blir man mer mätt av just den drickan, och kanske äter mindre av maten. Jag tror dessutom att vi alla är väldigt dåliga på att få i oss just bra med vätska, därför är vatten det första alternativet jag helst ger mina barn. Jag försöker antagligen kompensera upp mina dåliga matlagning ;)
 
Godis får dem, ibland. Men just det här med att erbjuda saft till fredagsmyset bara för att, har jag försökt undvika. Det räcker med godiset. Igår hade vi ju lite picknick ute, då fick dem både saft och bullar. Jag tror det handlar mer om att det inte ska bli en vana ifrån min sida. 
 
, med det ville jag säga - vilken tur att Joline tycker om både fiberhavregrynsgröt och blåbär (och broccoli numera)... hon har velat smakat det jag har ätit och blev väldigt förtjust i just blåbär - hallonen tyckte hon var lite sliskiga. Mio spottade ut broccolin lika snabbt som han fick in det i munnen :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0