Det blir inte alltid som man har tänkt sig!

 

Nu kommer jag skriva om lite andra saker jag vanligtvis inte brukar skriva om i bloggen. Men som är en stor del av mitt liv. Att vara ensamstående till två barn. Som många utav er vet så påbörjade jag och barnens pappa en separation för lite mer än ett år sedan. Om jag ska vara helt ärlig så har detta varit den största prövningen i mitt liv. Att behöva bli självständig på riktigt, med allt vad det innebär. Från att gå och lägga sig ensam i sängen när man har delat den med någon i 7 år. Till att behöva lösa både ekonomiska och andra praktiska saker helt själv.

 

Jag är en människa, som jag anser, har mycket otur. Jag har bland annat fått lära mig att förebygga framtida problem som skulle kunna uppstå, för att jag som ensamstående inte har någon att falla tillbaka på, på samma sätt. Hur förebygger man att en krisartad situation inträffar när man redan är ganska så utsatt som ensamstående? Jo, man börjar lära sig att skaffa en plattform att stå på. En trygghet. Nu har jag vetat hur man betalar räkningar osv, men om man inte vet det, så är bara det en bråkdel av allt man måste lära sig att klara av. Eller sådana vardagliga saker som att borra upp fästen till gardiner om man inte har gjort det innan. Detta gör givetvis så att man blir starkare som person. Vetskapen att man faktiskt klarar sig själv!

 

En viktig sak, som jag inte har haft innan är hemförsäkring. Hur i helvete tänkte jag där?! Det skulle ju vara pricken över i:et att lägenheten brann ned nu eller att det skulle bli fuktskador när jag absolut inte varken har fysisk och psykisk kraft över till det. Nu, när jag har tagit tag i allt som jag anser vara viktigt för att ha en egen säker plattform att stå på, så känner jag mig starkare än någonsin! Jag har löst detta själv! Spelar ingen roll om man är ensamstående eller inte, att bli självständig kan även bli en relation. Det gäller bara att ta tag i det, samt välja att göra det själv och inte förlita sig på andra.

 

Välj att borra upp gardinskenorna själv, och låt inte normen säga att någon annan ska göra det! Att förebygga kommande problem i form av försäkringar, är ett bra steg på vägen!


Kommentarer
Postat av: Love - Oliwers och tvillingarnas mamma

Du är grym <3

2013-09-30 @ 11:32:22
URL: http://treblirfem.vimedbarn.se
Postat av: Lisa

DU ÄR GRYM!!!!

2013-09-30 @ 12:46:00
Postat av: Anonym

Du är grym

2013-10-02 @ 22:08:40
Postat av: Olivia

Ja, du är grym och stark!

2013-10-04 @ 20:06:07
Postat av: Sofia

Du är en kämpe! Well done.

2013-10-08 @ 21:51:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0