Torsdag - snart fredag!
Idag har Mio varit en snäll kille. En aning trött. Vi har badat och mest tagit det superlugnt idag. Skulle v-e-r-k-l-i-g-e-n behöva städa badrummet. Men jag har verkligen dragit ut på det in till det sista. Jag vill inte! JAG VILL INTE! Det kommer antagligen gå snabbt såfort jag bara tar tummen ur. 

Ikväll blir det thai med Gogubben! Det ser jag framemot. Har velat hyra film ett tag nu också. Kanske skulle slå till på det ikväll. Att mysa kan jag inte få för mycket utav.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vilken sötnöt!!

2011-12-08 @ 16:03:55
URL: http://karinolofsson.se
Postat av: LADY DAHMER | postpatriarkal feministfitta

sv. Nej, man är inte en dålig mamma för att man gör saker som är mindre bra ibland eller för att man saknar kunskap. Föräldraskap står och faller inte med en detalj. Om man däremot VET att det man gör och väljer har väldigt negativa konsekvenser för barnets välmående och utveckling och ÄNDÅ gör samma val, ja då kan man börja diskutera föräldraskapet. Jag utgår från att du tror att det du gör är bäst för ditt barn. Jag utgår från att du gör så gott du kan. Så nej, jag tror inte att du är en kass morsa eller dum i huvudet.Men jag insisterar på att du faktiskt tar och rannsakar VARFÖR du gör som du gör och vad det faktiskt har för konsekvenser. Vad är det du tror att du ger din dotter genom att säga att hon är fin? Vad tror du du ger henne genom att klä henne på ett sätt som DU tycker gör henne fin? Och vad för effekter har det på hennes personlighet? Har du lyssnat på senaste radioprogrammet? Om inte – GÖR DET! Jag förklarar mycket mer ingående varför jag resonerar som jag gör.Som föräldrer så väljer man självklart åt sina barn. Barn saknar konsekvenstänkande och den kritiska förmågan, erfarenheten och kunskapen att ta vissa beslut. Därför väljer jag t.ex BORT tjejjiga kläder åt min dotter eftersom att jag vill att hon ska bemötas utanför sitt yttre.När det gäller din kropp så ja och nej. Du ska göra det du kan för att må bra. Men är det verkligen kirurgi eller botox som är det svaret? En del verkar ju tro det. Men sen då? Snabba åtgärder är inte långvariga. Om du inte jobbar med att acceptera dig själv så kommer inga ingrepp i världen få dig att må bra när åldern tar ut sin rätt. Givetvis ska man ta hand om sig och det innebär hygien, träning, rätt mat osv. Att vilja vara fin och pyssla om sig med smink och fina kläder är väl ändå ganska harmlöst, men samtidigt bör man fundera lite på VARFÖR man gör det. Och om man måste ha smink för att må bra så har man skeva prioriteringar.Rosa? Min favoritfärg är just rosa. Både dottern och sonen har massvis av plagg i den färgen.

Baka? Jag bakar då och då. Kladdkaka är en favorit.Genusmedvetenhet och feminism går inte ut på att byta roller. Det handlar inte om att man som kvinna inte får ha några stereotypa intressen eller egenskaper, för det får man absolut. Och vice versaVarför är det mer ok att pojkar gillar rosa? Det är inte mer ok alls, däremot så är det väldigt modigt för pojkar och flickor att våga bryta normer och det ska alltid uppmuntras och stärkas. En flicka som gillar rosa passar in i sin könsroll. En pojke som gör det bryter den och det blir ofta bestraffat av omgivningen.Man bör vara medveten om varför man tycker och gör och känner som man gör. Att jag ifrågasätter kvinnor och män som faller i sina stereotypa roller är för att vi oftast gör det av vana och norm utan eftertanke.  

2011-12-08 @ 19:07:31
URL: http://ladydahmer.se
Postat av: JOLINE&MIO

Tack för ditt otroligt långa och engagerade svar! :)

2011-12-08 @ 21:44:00
URL: http://familyforever.se
Postat av: Blopparna - Emmy

Åh vilket litet charmtroll han är, så otroligt fin! Vilken mysig kväll ni verkade ha framför er, hoppas det blev en hyrfilm ;)

2011-12-10 @ 12:28:51
URL: http://blopparna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0