good mornin'

 
Visst gillar jag rutiner. Kvällsrutiner för mig är viktiga när det gäller barnen, och som jag känner är viktiga för barnen. För karln känner jag att det kanske inte är fullt så betydelsefullt för honom. Han kan gärna låta Joline somna med kläderna på, utan att ha borstat tänderna i hennes fatboy framför en film. Ooouuuuff!! Jag får rysningar (inte av själva filmtittandet, utan att lägga sig med smutsiga kläder osv). Varför jag inte vill låta Joline somna framför en film, är för att jag inte vill att det ska bli till någon vana och ett slags behov och ett "måste" från hennes sida, för att hon sedan ska kunna somna i överhuvudtaget. Sedan så måste vi ju förstå att alla barn är olika, och det är olika svårt att få till det här med  att lägga barnen för natten. För Jolines del har det varit lätt. Så det faller ganska naturligt att jag inte vill ta till en film för att hon ska kunna somna, när jag vet att hon kan somna utan. Men det förstår ju inte karln, "Öööhaameeen vadåå... det gör vääl ingenting... eller vadåå?" - som om det vore på gränsen till att vara smått hjärndöd.
 
Men, jag gillar också att bryta av lite bland alla rutiner och få till det där lilla extra, som blir extra mysigt och lyxigt. Eller, ja... det "kanske" mer handlar om att muta, ja, det gör det. Utan tvekan. En orkelös stackars liten mamma, som för övrigt har världens sämsta tålamod. "Okej Joline, du vill inte ha mackan säger du!! Men om du får titta på barnprogram samtidigt då?!?!?" - "Ååååkääj!!"... Hon har dock inte ÄN förstått det här med att beté sig på ett visst sätt för att få sin vilja igenom. Det gäller ju att göra saker med måtta, (tips från coachen!).
 
Men komigen. Det må vara så att rutiner förespråkar trygghet för barnen. Men, det finns värre problem, och det är verkligen inte hela världen.

Kommentarer
Postat av: elin

Det låter som kloka ord!

2012-08-19 @ 10:23:47
URL: http://owlandthecity.blogg.se
Postat av: AnnaMalin

Åå vad jag gillar din blogg! Är ju sämst på att kommentera, men hittade nyss hit och är här för att stanna. Håller helt med dig i detta tänk kring rutinerna och att bryta lite i dem ibland. Det tror jag är sunt - som du skriver, det finns värre problem.

Ha en finfin dag!!

2012-08-20 @ 10:08:15
URL: http://annamalinsrum.blogg.se
Postat av: Kajsa

Jag är också väldigt mycket för rutiner. Vill helst inte bryta dom alls men samtidigt blir man ju för bunden om man inte ska göra det så ibland måste man ju :)

2012-08-29 @ 06:53:34
URL: http://kajsaji.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0