Killen

 
Killen - kallar vi honom ofta här hemma. Nja, jag vet. Lady Dahmer hade väl inte varit överförtjust i just det smeknamnet. Jag orkar inte lägga ner krut på betydelsen egentligen. Jag definierar inte det som något "manligt" i det här fallet. Om nu manligt ska vara något negativt. Att han behöver stå upp till någon könsroll. även fast det nu blir så kanske... hm. Trots att han har ett kön. Och inget kvinnligt sådant. Är det fel att se sitt barn som pojke eller flicka tänker jag? Sålänge det inte går till överdrift.

Jag vill inte att han ska behöva känna en massa press på att vara på ett visst sätt för att han just är en kille. Det beror på hur omvärlden bemöter honom. Om vi som föräldrar bemöter honom på ett könsneutralt sätt, så tror jag inte att det blir någon större fara, att acceptera honom för den han är. Man kan väl göra kille och tjej till något neutralt? Och det för mig, är att ge sina barn samma valmöjligheter. Om Joline vill gå klädd som spiderman till förskolan så småningom, så får hon det. Vill Mio klä sig i rosa, så är det inget problem för mig (jag vet att rosa känns väldigt old school att snacka om, det är ju väldig fin färg på både kille som tjej!). Men, precis som jag väljer att klä på mig själv för typ av kläder - så väljer jag åt mina barn, jag tycker om kläder och klär dem i det jag tycker om, och som jag tycker är fint. Och därmed så vet jag ju att jag självklart påverkar dem i vad dem ska tycka och tänka om kläder. Sålänge man inte förbjuder. Så tycker jag, att det är okej. Jag tycker inte att det är fel att mammor/pappor väljer att klä sina barn i vad de tycker är fint, oavsett om det handlar om en prinsessklänning eller batman-tröja. Jag tror nödvändigtvis inte att just rosa eller blåa kläder är det viktigaste i ett barns uppväxt. Snarare närvaro, kärlek och respekt från sina föräldrar.
 
På tal om ingenting liksom.
 
Mio var oerhört nöjd över sitt konstverk idag. Båda gosedjuren skulle sitta på stolen. Han fick till det, och förstår ni vilken grej det är! 

Kommentarer
Postat av: Ruby, Milo och Lova

du har fattat grejen :) närvaro, respekt, kärlek och obegränsande är det som är det viktiga!

2012-08-18 @ 11:49:42
URL: http://rubykanoby.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0