wednesday
Känner ni tystnaden? Ja, I can certainly feel it too. Idag mår jag betydligt bättre. Trots att jag tom var vaken och såg Big Brother. Jag orkar vanligtvis inte göra det, slocknar alltid innan eller precis när det har börjat. Haha, hur sjukt är inte det egentligen. Somnar senast 21. Så var det ju inte en gång i tiden direkt. JÄTTEbra att ha rutiner, jag tror att det är nyttigt för kroppen. Men frågan är väl mer hur nyttigt det blir för kropp OCH själ när man tillslut inte kan bjuda över vänner för att man somnar dregglandes i soffan 20.30. 

Nu har jag tur som har en sådan hjälpsam fästman här hemma som har tagit Mio alla nätter (han vaknar 2-3 ggr per natt!)... den senaste tiden. Det kanske inte är mycket begärt tänker ni, njea... vanligtvis inte. Det ska vara jämnställt i hemmet, absolut. Vi delar på allt när han kommer hem från jobbet. Men, eftersom att han knatar iväg till jobbet vid senast 6, så tar det nog mycket på krafterna att ta Mio två gånger per natt. Nu hoppas jag inte att han läser det här så att han slutar att göra det - men för att BÅDA två ska orka så måste man anpassa sig båda två och hjälpas åt. Det tar otroligt mycket på krafterna att inte få sova. Nu har han fått sova i 9 månader, nu är det min tur ;)

Nu ska jag njuta lite till av mitt heltidsjobb här hemma. Slurrrpra kaffe hela dagarna och sitta på ärslet och stirra mig blind på bloggar som aldrig uppdaterar. Fan vad jobbigt det är att vara mammaledig...


(en notis till er som inte förstod ironin: Mio sover för tillfället!)

coffee-a-holicOm man ens ska påbörja ett sådant ren-projekt som jag har gjort.
Så måste man ju överdosera (mycket) med kaffe. Just nu håller jag dock inte på med någon ren, men snart så gör jag det. Bara tanken på det tar mycket energi (för att jag blir så exalterad). Utan kaffe så fungerar tyvärr inte jag. Det har ni sannolikt hört förut. Men det är verkligen min räddning. Trots kaffedoseringen som idag har uppnått alla höjder, så är jag inte nå vidare piggare. Jag dricker nu lite mer kaffe för att förhoppningsvis kunna vara lite på alerten när jag hämtar stortjejen på dagis.

Hon brukar ju röja runt här hemma som en och annan galning. Så jag måste liksom förbereda mig. Annars ser inte eftermiddagen så vidare spännande ut. Jag ska, om jag orkar, ta rummen ur och börja städa här - en gång för alla. Men, troligtvis blir det inte så.

*sluuurp*

trött-tisdag
Först måste, MÅSTE vi se ironin i den här bilden. Som jag inte kom på förrän efter jag har tagit den. Jag sitter & ska titta fridfullt ut genom fönstret. Vilket fönster? Jag stirrar ju förfan rakt in i gardinen. Struntsamma. Jag ville mer förmedla känslan här. Jag känner mig väldigt trött. Så trött att, om någon stackare hade knackat på här, så hade dem trott att jag går runt och gråter här hemma. Röda ögon som svider och rinner. Nej, ingen allergi här inte - utan bara ren och skär trötthet. 

Jag går runt och är lite fryssen också. Så jag letade rätt på min varmaste tröja jag äger. En stickad (ganska lång) från Zara. Börjar åtminstone känna mig varmare. En kaffe till skulle nog vara pricken över i:et.

Coffee... here I come...

D goes gubbmössa/södermössa
Lika sliten som jag ser ut på bilderna - är jag! Det är liksom inget jag försöker dölja. Jag är inte personen som bryr sig om vad andra personer tycker. Går jag till matbutiken med mjukisar med matrester på, ja... då gör jag det. Hör ni min irritation? Ja, det hör jag också. Jag är inte på humör idag. Jäkligt trött på det mesta faktiskt. 

Detta är en sådan dag man helst av allt VILL att någon ska tränga sig före en i kön så att man bara har en anledning att nita jäveln. Nejrå, nu försöker vi lugna ner oss lite va! En kopp kaffe till skulle ju inte skada.

Trött, grinig och förjävlig med andra ord. Dagens mood-sammanfattning. Huvudvärk kan vi lägga till också. 

Men för att PÅBÖRJA det som inlägget skulle handla om - min älskade gubbmössa. Jag bara känner det på mig - att fler och fler tjejer kommer att bära denna mössa, som hittills mest killar har burit på sin lilla skall-topp (helst på snedden). En färgsprakande mössa dessutom, passar perfekt till våren.

Puss påre!

praktiskt!
Det ska inte bara vara fint såklart - utan även praktiskt! Mio behöver inte skaljacka på samma sätt som Joline behöver. Så därför blir det att vi väntar med att köpa skaljacka åt honom till hösten när han börjar på dagis. Men något som vi redan kan köpa nu är ju en praktisk fleece (i strl 86 så att han utan tvekan kommer att kunna ha den i höst!). Så att han kan ha den under "finjackan" (se inlägget nedan), men också så kan han ju bara ha den som den är. Fram och tillbaka till dagis exempelvis, eller bus i lekparken. Vi köpte även en matchande vår-mössa.

Nu känns det som om att vi är klara med vår-ytterkläderna och det känns oerhört skönt att ha avklarat, måste jag säga. Nu är det back to business igen och härnäst blir det att köpa ännu mer inredning och fundera på födelsedagspresenter som närmar sig. Jisses, Mio blir ju faktiskt hela 1 (!!!) år om två månader.

vårjacka barn (Mio)
Detta blev vårjackan till Mio. Jag är väldigt kär i den här jackan. Kanske inte känns så speciell på bilden, men det är den verkligen i verkligheten!! Marinblå med en vit dragkedja (detalj) och sedan armbågs-lappar på armen (detalj). Så, det är enkelheten i jackan jag tycker om, det stilrena, MED dessa detaljer. Det är svårt att hitta fina jackor med detaljer tycker jag. Utan att det blir sådär för mycket krimskrams. 

Nu matchar lillkillen den stora killen här hemma. För Pappan har nämligen en liknande :)

vårjacka barn (Joline)
Detta får bli Jolines vårjacka. Eller, snarare sommarjacka. Hon har redan den från Mini Rodini, som jag helt totalt älskar. Finns ingen finare jacka än den. Så den kommer att passa alldeles utmärkt NU och en bra bit framåt. Sena sommarkvällar också. Men riktigt varma dagar och dem kvällarna så måste hon ha en tunnare jacka. Så, det fick bli denna. Lite parkas-känsla över den. Fina detaljer dessutom! Sedan har hon skaljacka, fleece, byxor m.m från PO.P som får agera ytterkläder när det är lite risigare väder och som hon kommer att ha på dagis.

Joline tycker om den här jättemycket! - Vilket alltid är ett plus ;)

lovely sunday
Aaaahhhhh!! - pustar ut och känner att det är en underbar söndag idag. Jag vill baka, laga trerätters, fotografera och shoppa lite. Befinner mig i någon slags form av extas. Jag tror det har sin förklaring i det vår-liknande vädret utanför. Jag tror dock inte att det har slutat snöa för i år, men bara att få en glimt av vad som komma skall gör en på ett betydligt piggare humör.

Kolla min lilla flick-snärta! Hon är inte speciellt lätt att fånga på bild numera. Och självfallet är det ju hon som bestämmer. Jag är en sådan person som tycker om att dokumentera allt och älskar att ha bilder att titta tillbaka på. För i stundens alla händelser så glömmer man lätt bort och man blir en aning blind, "var hon verkligen SÅ liten för bara ett halvår sedan?" och så vidare. Så, med andra ord så är "Joline 2½ - 3 år" - mappen på datorn inte så värst full av bilder. 

Idag har vi lyckats få både egentid och gemensam lektid här hemma. Vi varvar med att hänga i vardagsrummet och i barnens rum. Det är så otroligt skönt att Joline & Mio har fått en TV. Det gjorde mycket större skillnad än vad jag tidigare trodde att det skulle göra.

Nej, nu blir det lunch. Inget fancy direkt. Ikväll blir det dock tacos, möms.

saturday mornin'
Denna morgon har det varit jag och barnen som har fått mysa alldeles själva vid frukostbordet. Pappan är som sagt och jobbar. Vi har startat den här dagen med en god frukost (bilden ovan tillhör Jolines frulle!), min frukost bestod av kaffe i Pip Studio och kncäkemacka toppat med avokado & örtsalt (of cåååås!) och nu sitter vi och kikar på lite film innan dagen kommer igång ordentligt.

Jag tänkte mest fortsätta att städa där jag avslutade igårkväll. Jag som känner mig riktigt utmanad för att sy det andra renhuvudet kan inte riktigt det idag. Försäkringskassan hade tydligen "missat" att betala ut min föräldrapenning. Det trodde jag aldrig! Att DE missade något. Dem verkar ju vara så himla noggranna med allt. Så jag får inte pengar förrän på onsdag. Kanske lika bra det när jag tänker efter?...

Tur att man inte är ensamstående med två barn, hur hade det blivit då? Man ska ju inte kunna ta förgivet att man kan låna pengar av närstående. Vissa människor har inte ens andra personer att räkna med. Förstår inte. Alla är vi mänskliga och gör misstag, men dem borde ju ha något slags system som gör att man får pengarna DIREKT när man kommer på missödet, och inte att man ska behöva vänta i ja... en hel vecka. Själv får man ju aldrig göra fel när det gäller försäkringskassan, men när dem gör fel (vilket jag tycker att dem gör mest hela tiden - tom, cancersjuka patienter får inte ersättning!)... så ska dem tydligen kunna komma undan med det. Känns ju väldigt... fair.

Hoppas ni får en underbar och efterlängtad lördag! Hörs nog senare!

barns utveckling
Med Joline gick vi verkligen med jämna mellanrum och mer, till BVC. Det behövdes för att hon var dålig med maten och helt enkelt var en riktig amnings-tjej. Men med Mio har mycket gått enklare, om man får säga det så. Här har vi en kille som tar napp, tar flaska, tycker om välling och äter mat. Joline tog inte napp, ville inte ta flaska, ville inte ha välling, ville inte ha mat. Hon var väldigt, väldigt kräsen.

Eftersom att det inte blir dessa regelbundna kontroller som med Joline, så brukar jag googla och söka lite efter utvecklings"kriterier" som finns för olika åldrar. Vad man BÖR kunna vid en viss ålder. Sedan är allt väldigt olika från barn till barn, men det finns ju också en anledning till varför det finns dessa grundkriterier vad ett barn ska kunna vid en viss ålder, sedan kan barn säkert ofta kanske mer än vad som står - därav GRUNDkriterier. Och sedan om det skiftar några veckor hit och dit så spelar ju det egentligen ingen roll tror jag. Det handlar väl mest om utvecklingen överlag som är viktig, blir det framtsteg? Osv. Man kan ju både vara snabb i utveckling och inte så snabb. Alla är vi olika & unika.

Jag läste för Joline och kände att hon faktiskt kunde göra allt som stod mellan 2,5 - 3 år. Tom två punkter för vad 4-åringar ska kunna! Är inte riktigt van vid det eftersom att hon var sen med grovmotoriken som liten. Finmotoriken satt dock som ett smäck.

Mio blir 10 månader på... söndag (jisses, vad tiden går snabbt!), och jag ville checka även med honom. Han kunde också en del av det som stod, men inte allt. Han kan pincettgreppet, men andra saker som att förstå vart lampan är när man frågar... det måste jag helt enkelt öva på! Han hör ju mycket när vi pratar med Joline om sådana saker, "Vill du släcka lampan Joline? Vill du öppna den dörren?"... osv. Haha, nej, hon är ingen slav här hemma. Utan... för att man ska lära sig saker så måste man ju använda sig av det i praktiken också.

Det känns skönt att ha koll och veta på ett ungefär nu innan vi ska på 10-månaders kontroll. Nu blir det att kika på lampor som gäller!

Här finns det information och olika kriterier.

NO COFFEE!
God förmiddag FREEDAAAG!!! Men, ja... jag kanske låter upprymd, men det är jag faktiskt inte. Den här helgen finns det inte så mycket att se framemot. Karln ska jobba i helgen. Trist - men behövligt. 

Har ni sett den där prinsessbakelsen som kommer på sidspalten här på blogg.se när man loggar in? Fasiken, blev ju enormt sugen på tårta då helt plötsligt. Vilken reklam!

Som rubriken lyder så har jag en stor brist på kaffe här hemma. "Men gå och handla då!" - tänker ni hurtbullar, ja... det kan man ju göra. Vilket jag gjorde, men tog med mig fel (!) kort. Så jag tog mina protesterande steg hemåt, och VÄGRAR gå upp och ner och ut igen (bor högst upp utan hiss!). Så, det blev gamla tiders idag, dvs - snabbkaffe i pulverform. Funkar det med. Men nu på senaste har jag ju blivit bortskämd med att få göra kaffe i min älskade (vita!) moccamaster. Jag tjatar om den, jag är medveten om det. Men ACK vad jag älskar den.

Jag känner mig även upprymd över det här med ren-idéerna jag har fått. Det är fler av er som har velat beställa, och likaväl som ni vill ha en, vill jag kunna sälja dem. Men, det kan nog dröja en liten, liten stund till. Jag återkommer om det! Men självklart är det något som kommer att ske. Vet inte om det kommer dröja en vecka, eller två... eller längre.

Puss påre! Och hoppas ni får en grym fredag och resterande helg.

renhuvud - olika utföranden
Tanken är, att jag ska göra renhuvuden i olika utföranden. Såklart. Jag som nyss var sådär äckligt trött på att sy, är redan sugen igen. Nästa ren blir till Mio och jag kommer skapa ett som smälter in med resten av hans inredning. Jag är inte riktigt säker på vilka tyger jag ska använda mig av. Det är svårt. När man ska använda sig av just svart och vitt, så känns det som om att det här med mix & match blir viktigare. Annars kan man ju nästan bara välja lite vilka tyg som helst och det blir bra - när det innehåller mycket färger. 

Jag får fortsätta klura på det. Men, nu har jag gjort några collage på vilka tyger jag i framtiden kommer att använda mig utav.

Det ska finnas renhuvuden till alla, som sagt!

Renhuvud designad av Daniella (designskydd)
Så! Detta är alltså mitt lilla projekt som jag har hållt på med i tre dagar, i omgångar. Jag ville ju ha gosedjurshuvuden på väggen förut. Men häromdagen när jag låg och tänkte på inredning (som vanligt!), så kände jag att jag ville ha ett renhuvud som smälte in bättre i omgivningen och bättre in till Jolines övriga inredning. 

Jag tror att detta är en BRILJANT idé, så därför har jag skaffat ett design & mönster-skydd, så att ingen rackare därute kan sno den här idén. Så, don't even try! Det är redan försent. Nu finns det helt enkelt lagar och regler att följa.

Jag måste spinna vidare på det här. Jag vill utveckla min tanke och min design. Tanken är att jag ska göra fler, i olika färger och tyger. För att det ska anpassas till varje rum och varje litet barn därute.

soon
Okej - jag är snart klar. Det känns som om att den största utmaningen är kvar med mitt lilla projekt. Herregud, nu får jag det att låta som värsta grejen. Men det är det inte. Men för att inte vara en sömmerska så måste jag säga att man helt klart lär sig på vägen med att göra själv. I praktiken så att säga. Igår mötte jag en liten motgång, som tillslut löste sig.

Hittills har alla gissat fel, vilket jag förstår - det är en väldigt svår gissningslek. Haha! Jag vill jättegärna visa er idag, jag tror att *pip* kommer att vara färdigt, men jag behöver lite hjälp av karln här hemma för att få allt på plats. Så att säga. Och, han kommer hem lite senare idag.

Visst är jag förjävlig?

monday afternoon
Oj, jag har en helt egen familj! Det känns väldigt overkligt. Inte bara ett barn, utan två små troll. Ännu mer surrealistiskt. Ikväll har vi gjort som bilden ovan, bara tagit det lugnt, kramats och umgåtts. Eftersom att Pappan här hemma tycker om träning så måste man ju passa på. För imorgon är det hans tränings-dag. Vi har ätit en underbart god middag och sådana här dagar kan man ju inte få för mycket utav.

Imorgon ska jag köpa mer tyg (har hållt på med projektet sedan jag kom hem idag!)... imorgon kommer *pip* vara klart. Effektivitet gillar vi!

Nu, ska jag ta av mig alla åtsittande & korvskinns-liknande kläder, lägga mig i en bäddad säng och bara... njuta. Hörs imorgon hörrni!

what to do?
Nu ni!! Nu har jag kommit på en helt... otrolig idé. Jag skulle vilja avslöja mitt lilla påhitt, men om det skulle misslyckas så skulle det inte vara så kul. Och det är ju trevligare med överraskningar? Eller njea, jag själv AVSKYR överraskningar. Men, i det här fallet kan jag inte låta bli.

Hohjiohihuhuhohoiii... lite pirrig i magen är jag. Jag som knappt hinner påbörja mina projekt innan jag startar ett nytt. Vad hände med att måla en canvas-tavla? Eller bygga en platsbyggd våningsäng? Ja, jag vet inte. Får bli senare när jag har mer inspiration till det.

Nu är det dags att börja göra egna mallar, ta fram nål och tråd... låt gissningsleken börja - jag kan lova att ni inte har den blekaste! (Och nej Emelie, du får självklart inte gissa, haha!)...

slutförande av hallenDetta är det sista som måste införskaffas i vår hall. Jag vill inte att det ska bli för mycket. Inte för plåttrigt. Jag gillar ju fortfarande den minimalistiska stilen. Less is more. Men, eftersom att våran hall är lång så känns det ändå som om att det måste fyllas ut med lite mer. 

Brev-facket som hängs på väggen känns väldigt bra då vi ALLTID lyckas glömma posta brev. Alltid. Det skulle vara en snygg reminder, lixööm. Pallen har kikat in ett tag men den har inte kommit upp på hemsidan ännu, nu har den äntligen gjort det så att jag kan visa den. Även denna gång - Åhléns. Jag och Åhléns. Vad blir det härnäst? Dem lär ju förmodligen tjäna en förmogenhet på att ha mig som kund ;) Jag vill inte ens tala om hur mycket jag faktiskt har lagt på just bara Åhléns sedan december.

Och, sist men inte minst, en rund, lite större trådkorg. Till vadå?... Jo, till paraplyer. En hall ska ju även vara praktisk och om sakerna kan synas samtidigt som det är snyggt så är det bara en fördel. Det blir annars en massa onödiga saker som samlas i garderoberna, som blir jobbigt att ta fram varje gång.

trådlampaOkej, bilden visar inte sin verkliga sanning tycker jag. Den är betydligt finare i verkligheten. Vet inte hur många gånger jag har gått förbi butiken dem säljer dessa och tänkt OM jag ska köpa den eller inte. Jag ville isåfall ha den i köket. Nu har vi köpt en vit lampa från IKEA, för att vi hade lite bråttom helt enkelt. Men denna tror jag skulle passa bra.

Sedan är jag ju lagom förtjust i LIV-lampan som är designad av Jonas Bohlin. Jag funderar på att göra en sådan själv, med kanske hjälp av en trådlampa. Men inte denna dock. Eller jo, varför inte. Då blir den lite större också, vilken blir fint i köket. Annars skulle jag ju egentligen vilja ha LIV-lampan i barnens rum. Varför jag vägrar köpa den är för att jag tycker inte att ett pris på 5000:- är passande för en "tyll"-lampa.

mys i barnrum
Jag vill också ha ett barnrum som sovrum? Varför tänkte jag inte på det tidigare. Det är jag som tar plats i Jolines säng med en kopp kaffe, Joline själv varvar med att sitta i sin Fatboy och leka med diverse fika/mat. Mio varvar med att krypa och åla och hitta en miljoner intressanta saker. Det är inte bara mamman som trivs därinne, utan verkligen barnen. Jag börjar bli så tillfredsställd känner jag - med att jag snart kommer kunna få den helheten jag eftersträvar i hemmet numera. Grunden är klar och vi har hunnit göra otroligt mycket på kort tid. Att jag tex har mitt älskade skrivbord och precis den stolen till jag vill ha - ja, vad säger man. Jag behöver inte tänka på det något mer. Jag har det jag vill ha, och det är en underbar känsla.

Så! Igår kom barnens mormor hit och levererade deras tidiga fördelsedagspresent till dem som de har fått av henne. En vit, högblank TV. Den har funnit sin plats PERFEKT. Och jag skulle inte kunna vara mer nöjd. Joline blev väldigt glad och exalterad. Gick runt här hemma och sa: "Titta tevää.." mest hela tiden igår. 

Och som ni ser - ja, nu kan Mio få tag på pennorna. Jag får hålla ett öga helt enkelt. Och ja, jag vet att den svarta, enorma, fula sladden syns. Nej, jag är inte blind. Jag vägrar att borra ett hål i husbokhyllan och därför tänker jag spraymåla sladden vit, så att den syns mindre. Man uppmärksammar den mer här på bilden än vad man gör i verkligheten - SO TO SPEAK!

Idag är det fredag. Ska försöka göra det så mysigt som möjligt för barnen och man kanske ska lyxa till det lite med fredagsmys. Först är det fikadags i barnrummet och lite mer filmtittande.

morgonstund har guld (kaffe) i mun
Oj, vilken tuff och tröttsam dag det här kommer att bli. Gick och la mig klockan 3 av olika omständigheter. Så, jag kan väl säga att jag redan längtar till sängen ikväll. Den där friheten som uppstår när man lägger sig, i tystnad - i en bäddad säng. Den enda "friheten" man som förälder får, egentligen. 

Joline blir hemma från dagis idag. Dem röjer redan runt här hemma. Mio jagar verkligen Joline runt vårat runda bord här i vardagsrummet. Han vill ha en filt som hon bäddar sina dockor med. Hon blir arg varje gång han får tag på den och säger: "AJAJ MIO!!! NEJ!! MIN!!!" - han tycker bara att det är jättekul när hon snabbt rycker bort filten ur hans händer och så skrattar han. Och knallar vidare runt bordet i hopp om att få tag på den igen. Riktiga busungar! Jag känner förövrigt att Joline börjar bli riktigt stor nu. Vad det gäller mycket. Hon leker med sin "bästa kompis" på dagis, hon pratar ganska mycket, hon säger åt Mio, hon visar Mio, hon vill även leka själv ibland och lillebrorsan får inte alltid vara med, hon förstår allt vi säger. Och ja, känns väldigt mycket som ett barn. Det har hon visserligen varit ett tag, det är väl man själv som inte riktigt hänger med. Men, jag kan inte riktigt sätta finger på vad det är - men stor har hon iaf blivit!

Mina små hjärtan

en nybadad tiger
Alltså. Min gullebulle - helt klart! Världens bästa Mio. Tänkte att jag ville hinna med att bada honom innan vi hämtar storasyster på dagis. Det hann jag. Så, nu myser vi här hemma - nybadad och in-smord. Mio är något torr så det är nog jättebehagligt för honom att bli in-smord. 

Längtar vi inte lite efter sommaren hörrni? Jag känner en ganska stor längtan. Då barnen kan springa runt i endast blöja/badbyxor på stranden. Lite kläder och härligt väder. Jag hoppas verkligen att sommaren vill bjuda på en massa härliga saker.

Nej... nu ska jag, återigen, dricka lite kaffe. Herregud, jag gör ju faktiskt ingenting annat. Not so good. Men, jag vill försäkra er om att jag smuttar väldigt länge på samma kopp med kaffe. Ibland när det har kallnat värmer jag det faktiskt i micron. Så det är inte så att jag tar en ny kopp hela tiden för att jag dricker upp allt. Så, tare lilla lugnan nu va!

"Titta Mamma... måla!"
Varför köpa tavlor när man helt enkelt kan göra konstverken själv? - Det verkar Joline tycka i alla fall. Morgonens upptäckt blev alltså detta. Förstår inte alls hur detta har kunnat gå till faktiskt. Joline är verkligen inte någon som skulle ha gjort så - men uppenbarligen. Jag vet att hon inte är gammal. Men man utgår ju från sitt eget barn när man låter pennor stå framme. Hon vet att hon endast ska måla på papper, faktiskt. Haha! Det är nästan så att jag tänker att hon har gett Mio en penna utan kork, så har han ställt sig mot leksakslådan och råkat rita på väggen - Joline har sett det och tagit bort pennan ifrån honom. Hm... lite långsökt kanske. Det ÄR nog Joline, inte som att det skulle spela någon roll. Den skitungen! Men Joline själv skyller ju allt på Mio. Stackarn.

Där fick mamman så hon teg - tänker ni. Med all rätt, för det fick jag ju. Men, för att hon ska lära sig så får pennorna fortfarande stå framme. Som tur är, så når inte Mio dem, än.

Och vafan, lite färg har väl ingen dött av. Finns helt klart värre saker i livet att beskymra sig för.

details
Idag kände för att vara fräsch. Ja, vanligtvis går jag runt med endast trosor och låter tax-öronen hänga hejvilt här hemma. Eller så befinner min svettluktande kropp i min älskade morgonrock. Men, jag blir så himla mycket gladare av att klä på mig lite vanliga kläder. Man vet ju aldrig om det skulle plinga på dörren. Förövrigt så hatar jag ju spontan-besök. Finns inget värre. Och det har ju sin förklaring i att jag helst inte vill lukta bajsblöja när någon träffar mig. Vem vill det?

Älskar mitt "linne", eller ja... tunika, blus... vad du än vill kalla det. Tycker om färgen, men jag skulle även vilja ha en vit och en svart. Som jag vet har funnits. 

Nepp, dags att dricka mer kaffe.

coozie
Har precis tänt lite ljus lagom tills det att min fästman kom hem från jobbet. Vi ska väl börja med middagen alldeles strax. Det blir... lax-pesto-pasta - försök att säga det för dig själv ganska snabbt, så hör du att det låter lite ruuligt. Eller nej, det gör det ju faktiskt inte. Roligare har vi haft, eller hur. 

Det säger väl ganska mycket om hur det är att vara mammaledig - man blir ju knäpp tillslut. Har alldeles för mycket tid åt precis ingenting. 

Hoppas ni har/får en mysig kväll!

Alla ♥ Dag


Så!! Nu är det färdigfixat här hemma inför alla hjärtans dag. Jag kunde inte motstå att fixa något litet extra till barnen. Jag som älskar att både köpa och ge presenter fann därför min ursäkt (ja, att det är alla hjärtans dag alltså!)... Hjärtboxarna innehåller inget speciellt. I Jolines paket är det 3-pack med fina trosor och två linnen som ska matcha dem. I Mios paket ligger det en Pingu "vattenbok"... perfekt för honom att både bläddra och smaska på.

Justja!! Bakat har jag också gjort. Vanliga, enkla och traditionella vaniljmuffins. Precis som jag vill ha det. Inget grejsemojs i. Nej, det är vi inte speciellt förtjusta i någon utav oss. Nu ska jag nog hinna brygga mig en stor kanna kaffe och bokstavligen svepa innan det blir hämtning på dagis. 

I cant wait... med att ge Joline (& Mio) paketen...

tuesday mornin'

Här börjar dagen bra - igen! DET VAR SOM FAN, två dagar i rad. Hur låter det då? Ja, men jag hatar att gå upp på mornarna. Har liksom inte kommit in i det än, gör jag någonsin det? Det känns mer som om att jag kanske vägrar inse att jag faktiskt måste upp. Accept. Face it.
Lägenheten är fortfarande städad. Ska bädda sängarna innan jag sätter på barnen ytterkläderna och far iväg till dagis.
Jag har inrednings-abstinens. Vill springa iväg och köpa ett Jellycat-gosedjur bara för att! Men jag låter bli. Juste, Alla ♥ Dag idag... här hemma har vi liksom en tradition som säger att man inte firar alla hjärtans dag, och OM vi gör det - så springer min sambo iväg samma sekund han kommer hem från jobbet och köper något till mig som han ser. Men, han har faktiskt blivit bättre på det. Det blir ju lite vad man gör det till. Jag sätter inte så stor betydelse för just alla hjärtans dag, och nej, det är ingen försvarsmekanism. Den dagen är ju egentligen inte speciell för just oss. Och det känns skönt att inte känna någon slags press. Års-dagen är något helt annat och betyder väldigt mycket för mig, det gäller att inte klanta sig med att komma med en försenad present på den dagen. Då går jag till smeden och smälter ner förlovningsringen.
Något mysigt för barnen måste jag hitta på. Hjärtformade muffins hade ju inte varit helt fel? Men jag har ju inte hjärt-formar. Dags att ta tag i morgonen och dagens planer.

Här börjar dagen bra - igen! DET VAR SOM FAN, två dagar i rad. Hur låter det då? Ja, men jag hatar att gå upp på mornarna. Har liksom inte kommit in i det än, gör jag någonsin det? Det känns mer som om att jag kanske vägrar inse att jag faktiskt måste upp. Accept. Face it.

Lägenheten är fortfarande städad.
Ska bädda sängarna innan jag sätter på barnen ytterkläderna och far iväg till dagis.

Jag har inrednings-abstinens.
Vill springa iväg och köpa ett Jellycat-gosedjur bara för att! Men jag låter bli. Juste, Alla ♥ Dag idag... här hemma har vi liksom en tradition som säger att man inte firar alla hjärtans dag, och OM vi gör det - så springer min sambo iväg samma sekund han kommer hem från jobbet och köper något till mig som han ser. Men, han har faktiskt blivit bättre på det. Det blir ju lite vad man gör det till. Jag sätter inte så stor betydelse för just alla hjärtans dag, och nej, det är ingen försvarsmekanism. Den dagen är ju egentligen inte speciell för just oss. Och det känns skönt att inte känna någon slags press. Års-dagen är något helt annat och betyder väldigt mycket för mig, det gäller att inte klanta sig med att komma med en försenad present på den dagen. Då går jag till smeden och smälter ner förlovningsringen.

Något mysigt för barnen måste jag hitta på. Hjärtformade muffins hade ju inte varit helt fel? Men jag har ju inte hjärt-formar. Dags att ta tag i morgonen och dagens planer.

Missoni Teddybears


en missoni-dröm
TÄÄÄNK vad perfekt det här hade varit i min soffa!!! Jag blir tokig faktiskt. Stilrent men ändå färgsprakande. Den har rosa i sig, precis som min fåtölj som står här i vardagsrummet vid skrivbordet. Jag blir nästan sådär farligt hetsig nu. Men detta är en omöjlighet tycker jag. Bara pläden går på 2.500:- ... fan vad arg jag blir.

Det hade varit helt perfekt. Jag hade fått min efterlängtade helhet...

:'(

a boy like Mio
Min skitunge vid "lunch-gröten" - varför det blev gröt var för att han helt enkelt inte ville ha maten jag erbjöd honom. Ibland kan man ju bli tokig på sina små troll. Det går liksom inte att undvika - dem bestämmer! Jag ger mig. Jag anser mig själv besegrad. 

Att han väljer att bjussa på ett sånt där knasigt leénde, samtidigt som han spottar ut gröten över hela mig - gör inte saken bättre! Man smälter ju, trots en och annan fläck gröt i nyllet.

Idag har det varit en... väldigt bra dag, tänkte skriva "perfekt", men en perfekt dag innehåller ju inte städning. Jag har städat hela dagen. Det var mer än vad jag trodde. Kommer på mig själv med att stå och putsa listerna och alla dörrar här hemma. Finger-fläckar av små barn tar aldrig slut, om man tittar nära så kan jag se de överallt. Men, trots städning så har det varit en otroligt mysig dag. Mio har varit vaken under hela tiden men inte hindrat mig. Han har krypit efter mig och tyckt att det varit spännande med dammsugaren och skurhinken. 

Nu sitter jag myser efter middagen. Joline ville tydligen somna... nu. Fasiken! Vill ju inte gå upp alltför tidigt imorgon. Jag har plockat och fixat så att jag slipper göra det senare. 

Dags att mysa vidare...

breakfast
God morgon måndag & alla fina därute! Här hemma har morgonen gått hyffsat bra i och med att jag vaknade till ett något städat hem - då känns allt så mycket trevligare och det blir mindre jobbigt att kliva upp ur den där varma sängen.

Vi "storhandlade" igår, gud vad härligt! Eller hur? Men fästmannen glömde ju smöret, så jag snodde lite av dotterns yoghurt imorse. Sitter här och slurprar lite på kaffet. Vädret ser helt okej ut just nu, men igår var det ju kanonfint om jag inte minns fel.

Även fast lägenheten är städad, så ska jag finslipa städningen. Nej, jag är långt ifrån manisk när det gäller städningen. Det gäller bara att passa på när man har ett barn på dagis och en som ligger och snarkar. 

NU: påfyllning av kaffe & småplock.

a mummy-friend
En ny kompis har fått flytta in bland Mios gosedjur. A mummy-friend (mummy som i mumie!)... jag har spanat in den ett tag och har mest dragit ut på det. Januari och februari har helt klart inte varit några månader att skryta med, vad det gäller att shoppa. Men, när jag stod på jobbet igår och jag vet inte hur... så  kom denna mumie på tal, och jag fick reda på att det är en vara som dem har haft jättelänge och det finns bara två kvar och sedan kommer de inte att köpa in några fler. Jag ville ju verkligen ha den, så jag hade liksom inget val. Till en början tänkte jag att det kanske kunde bli en aning för mycket. Att det skulle bli för plåttrigt med en massa olika svartvita saker. Men den kunde inte ha passat bättre! Är sjukt nöjd över mitt köp.

Och jag kommer på mig själv med att smyga in en kasse genom dörren när jag kommer hem. Lägger den försiktigt ned på golvet i sovrummet och springer sedan ut till vardagsrummet: "Hej Älskling! Har ni haft det bra??"... Det känns ju som om att män överlag (ja, lite generalisering på den!) kanske inte förstår sig på det här med att köpa en liten nalle för några hundralappar.

Det man inte vet... lider man inte av.

@ work
Två dåliga mobilbilder. Men jag kånkar ju inte direkt med mig systemkameran till jobbet. JUST JA - jobbet! Nu har jag endast jobbat tre gånger, men jag brukar känna ganska direkt om jobbet är något för mig eller inte. Det är första gången på väldigt länge jag kan säga att jag älskar mitt jobb. Igår jobbade jag tillsammans med fina Karolina och jag kände mig direkt energisk och satte igång. Det känns så otroligt bra att ha vuxna, omtänksamma & mogna (?) människor till kollegor. Inget försök till att "sätta sig över" den nya (som i det här fallet är lilla jag!)... 

På Sprall i PUB-huset, så är det så att det är ett flertal podier som går längst med butiken. Där alla är olika inrett och har väl... ja, olika teman eller färger. Jag skulle verkligen vilja få göra en själv så småningom! Igår fick jag väldigt fria händer: "Äh, det är bara att köra Daniella, gör vad du vill!" - så, jag satte dit lite boxar, något gosedjur på olika ställen. 

Jag måste få jobba med något liknande när jag blir... större? Haha... Men hur som haver - igår jobbade jag. Sedan kom jag hem och åt middag - därefter fick man liksom inte kontakt med mig, gick in i sovrummet & satte på TV:n i min ensamhet (oerhört skönt!) och njöt av tystnaden innan jag somnade gott.

Todays'


friday mornin'
Hur snabbt har inte den här veckan gått? Jag känner mig dessutom slankare, och man ska ju alltid lita på sin magkänsla - för jag hade ju gått ned 3 kg. Inte medvetet. Och, vi vet ju att det nästan bara är vätska. Snacka om att den där livvstilen jag försökte hålla i 7 veckor och få med lite vardagsträning - var helt till spillo. Det är väl aldrig det på så vis, men... jag ansträngde mig många gånger trots att jag verkligen inte orkade lr hade lust.

SÅ! Fredag idag, och jag ser framemot helgen. R's polare (lr ja... vän!) kommer över hit idag och kommer eventuellt vara här imorgon också. Kul med lite grabbhäng då det oftast är mina girlzz som är här från och till väldigt ofta. Imorgon ska jag jobba, det blir inte länge. Faktiskt så ska det bli lika kul som innan.

Malin kom hit igår, som sagt. Det blev middag, lite vin... massa popcorn och en massa, massa soffhäng. Hon sov över här och ville PROMPT lämna Joline på dagis idag. "SNÄLLA!! Det är ju min dröm att få lämna henne själv på dagis!!" - hur kan det vara en dröm? Haha... WELL, självklart fick hon det. Har ju ingen annan mer hurtig vän än Malin. Dukade fram fukost och började härja innan jag ens kunde öppna ögonen. Är förbaskat morgontrött.

Ska strax iväg på möte. Jag sätter mig ju alltid i de situationer där jag helt plötsligt får väldigt bråttom. Hurry curry! - Ha en grym helg allihopa.

mystime
Okej, inte världens bästa bild.
Men världens mysigaste kväll kanske? Det slår ju ändå bildkvalitén. Maten är snart klar. Min goda vän Malin har kommit hit ikväll, hon studerar normalt sätt i Karlstad - så hon är här på besök. Självklart blir det en middag och lite vin när hon kommer. Så, just nu känner jag doften av underbart god mat. Vitlöksmarinerad kyckling med klyftpotatis (är någon överraskad?), sallad & tzatziki. Underbart.

Ska fortsätta myskvällen... den har ju precis börjat!

mer gunila axén
Mer måsten! - helt enkelt. Jag känner att jag överlag verkligen inte vill ha för mycket utav något. Jag vill inte heller nödvändigtvis blanda både stjärnor (som jag var inne på först!), blommor, moln & prickar... Blommor i diverse förvaring känns dock mer som en klass försig och det skär sig inte med resten om man har något annat mönster. Jag hade dock egentligen, velat ha en stjärnlåda som min vän Emelie fick av oss. Tycker verkligen om dem! De är praktiska i och med att dem är gjorda i ett hårt material (trä?) och ännu bättre att dem är i en dov rosa färg. Men nu blev det Balders-boxarna. Gunila Axén hade jag ju redan sedan Joline var en liten bebis, så på den tråden måste jag på något sätt fortsätta (inte mig emot såklart!)... men som sagt, less is more, och jag vill inte ha för mycket. 

Dessa saker måste jag köpa från Gunila Axén. Hur bra är det inte med en varsinn frukost/födelsedagsbricka? Perfekt på alla sätt och vis! Lite av den mindre sizen, men det blir bara ännu bättre. Det är ju trots allt små människor som ska ha den. Sedan... jag köpte ett jättefint förkläde till Joline i julklapp. Blom-mönstrad. Den är mer i ett tyg-material. Denna ovan är ju mer plastig och tål vatten på ett annat sätt. Dessutom så skulle den passa alldeles perfekt på Joline.

Att köpa förkläde till Mio känns inte så jättebråskande. Så, det får nog vänta. Vill bara få lön igen så att man kan börja klicka lite ;)

förvaring


Jag har precis fått som jag vill ha det - med pärlorna och pennorna. Att jag lyckades hitta burkar som matchar varandra var bara ren tur. Det var min tanke från början, att jag skulle ha matchande. Men jag lyckades inte hitta det på samma affär. Men nuså! 

Husbokhyllan (kan ju vara mitt favorit-ord just nu!), kommer inte alltid att se ut såhär. Då vi ska tabort några plankor högst upp så att en TV får plats. Kommer att behöva flytta ner Balders-boxen och pärlorna ett snäpp. Tanken var ju att jag skulle försöka få plats med ett rum för de kommande Maileg kaninerna. Men jag vet inte hur det blir med det förtillfället. 

Och självklart måste jag be om "ursäkt" för att jag inte har bloggat så flitigt den här veckan. Jag jobbade i lördags och kommer jobba denna lördag också. Det har blivit så himla rörigt och stökigt hemma så varje dag har jag lovat mig själv att ta tag i det - men bara suttit på ärslet istället. Så, IDAG ska jag verkligen försöka ta tag i det - och även bli bättre med det här med bloggandet. Min blogg ska ju inte bara enbart innehålla inredning. Så det är liksom det som jag måste bli bättre på. Att få i ordning hemma, finna ro och sedan blogga som en manisk liten gris.

I will.

den kommande

Andersson LED1940DC DVD White


Nu har jag bestämt mig, tror jag. Jag har kikat på den här förut. Den är dock endast 19-tum, och det känns väldigt lite. Tanken var väl att en 25-tummare skulle vara det ultimata. Men nu när jag mätte i husbokhyllan så blir en 19-tum alldeles perfekt. Det är ett barnrum, så det får räcka. Dessutom så är inte rummet jättestort, så man sitter inte sådär jättelångt ifrån heller. Tror att det kommer bli jättebra. I senare dagar, om vi flyttar eller när barnen blir större. Så är det aldrig fel att ha en TV i mindre size ändå. Vi vet aldrig, om vi flyttar, hur pass stora rummen skulle vara. Ett av barnen kanske skulle få ett mini-rum och då passar ju även TV:n in bra där. 

Ska självklart åka in någon dag och kika på den innan man slår till. Så att den inte känns alltför liten. Tror att det här kan bli riktigt bra! Att den är vit och har en inbyggd dvd-spelare gör ju inte saken värre. Detta kommer säkert bli en 3-års present/1-års present till barnen i sommar. 

Men då ville jag ju även köpa den där Lou Lou Ghost stolarna...

Planering - Lou Lou Ghost

Kartell Philippe Starck Louie Lou Lou Ghost chair


Det här med barnens rum, va. Jag känner mig... stressad och orkelös. Matt av bara tanken. Joline/Mio har en "fikahörna"... så den behöver jag inte göra så mycket med. Nästa grej blir nog att försöka få ihop det med ett skrivbord och en plats för den kommande TV:n. Jag vill på något sätt separera vardagsrummet och barnrummet. Barnrummet är just ett barnrum, och jag vill inte att Jolines eller Mios leksaker ska bombadera hela vardagsrummet (och inte resten av lägenheten heller för den delen!). På så vis blir det mindre stökigt också. Just nu så tvingar i princip Joline oss att ha på barnfilmer på TV:n när i vardagsrummet. Inte mig emot egentligen. Men det vore nog bra att kunna dela av det lite.

Jag har ju redan mitt Star-paket (fikahörnan) med stol & bord. Vilket jag är väldigt nöjd med. Jag vill inte ändra det. Men, jag vill samtidigt ha en Lou Lou Ghost stol. Då är tanken att jag ska göra som ett litet skrivbord och ha just en stol förtillfället. Istället för ett skrivbord som kanske blir för lågt för den där stolen, så kanske man kan använda sig av ett hyllplan istället. Beroende på hur mycket vikt en sådan tar. 

Jag kanske ska mecka lite med husbokhyllan, ta bort några hyllplan övertill så att en TV får plats där? Då döljer man ju den hyffsat snyggt också. Och sedan skrivbordet bredvid? Och kanske stringhyllor över. Ni vet hyllan jag har i hallen... en sådan (som skrivbord) och ha kanske två Lou Lou Ghost stolar bredvid varandra, (en till Mio och en till Joline)... lite så tänker jag just nu. Men detta kan ju alltid ändras.

Ja, visst låter det mumsigt?...

målningOkej, jag har en ny idé hörrni! Jag, som inte alls kan teckna, ska försöka mig på att måla en "olje-målning" eller hur man vill kalla det. Jag är så sjukt impad av Edin Dzanics målningar att jag nästan smäller av. Jag blir sådär hetsig nu att jag vill springa till närmaste Panduro för att köpa med mig en hel hög med penslar, färger och canvastavlor. Om jag hade pengar över, så hade jag gärna beställt någon utav hans målningar. Jag vill ju försöka få den här... "helheten" i lägenheten. Och inte bara ha det såhär sterilt. Så, min tanke är att jag ska göra en färgsprakande målning och ha över skrivbordet. Eller varför inte någon variant att ha över soffan. Men först och främst över skrivbordet.

En stor, fet och jävligt färgglad tavla ska det bli!

Helgens projekt - Livingroom
Vet ni vad det värsta jag vet är? När jag tar bilder så att det blir raklånga. Det värsta jag vet. Det blir så... oproportionerligt. Men, nu blev det så. Och jag kan nästan försäkra er om att det var den första SAMT den sista gången. Hur som haver - helgens lilla projekt var att fixa med den där gardinen som hänger över vårat SJUKT onödiga lilla fönster i vardagsrummet. Nu slipper jag se fönstret som bara känns... oproportionerligt det också. Ett fjantigt litet element satt nedanför också? Varför?... Ser verkligen INTE (!) poängen med den idén. 

Jag tycker om att ha en gardin "mitt i" rummet. Men, jag tycker inte om valet av gardin här. Fööör genomskinligt och man kan nästan se att det står "BILLIG SKIT-GARDIN" på den. Jag struntar i om varan jag köper kostar eller inte, eller... det är väl klart att det spelar roll, haha... blev lite fel där. Jag älskar ju när man kommer billigt undan. Dyrast är inte alltid snyggast, så är det ju bara. Men den ska ju helst inte se sådär "billig" ut, för ordet billig definierar man med dålig kvalité oftast. (Det behöver inte alltid vara så!)...

Till alla andra fönstren i lägenheten så tycker jag om gardinerna. Dem är helt perfekta. Men inte där. Det ser ut som att skrynkligt litet nopprigt lakan som vi har kastat upp - så om du skulle vara förvirrad över detta, så kan jag alltså försäkra er om att det INTE är ett lakan, det är en gardin - jag lovar.

Bättre lycka nästa gång kanske. Men å andra sidan - det blev så mycket bättre än innan. Och nej, vardagsrummet är inte klart än. Kan faktiskt nästan säga att jag hatar det förtillfället. 

Om ni hör min irritation bakom texten, så hör ni rätt. Jag måste helt enkelt bli snuskigt rik så att jag kan bli färdig någon gång!

what's next
What's next...? Ja, jag ska faktiskt sy upp min sista gardin. Sedan blir det inte några på ett j*vligt bra tag. Om vi inte flyttar i framtiden. Bara för det så kommer vi säkert göra det snart. Haha! 

Jag har inte haft internet sedan igårkväll, därav ingen uppdatering. Jag har försökt fixa med trådlöst internet (som jag har försökt fixa med så många gånger innan!), men nu verkar det ha löst sig. Äntligen!

Söndagen består bara av mys här hemma. Möjligtvis lite lek i parken vanligtvis, men jag går inte ut i den här kylan. Aldrig i hela mitt liv! Den är verkligen isande. Kommer inte bli klar med vardagsrummet på ett bra tag verkar det som, då en av mina varor som jag har beställt med posten verkar ha försvunnit. Lika bra att få resten klart nu, därav sy-hetsen.

Dags att sätta igång... Inte direkt sugen.

master bedroom
Less is more - som man så fint brukar säga. Jag slängde iväg kuddarna som vanligtvis pryder överkastet. Det kändes inte... rätt. Så jag tog bort det. Så ere va!

Men, god eftermiddag på er! Nyss hemkommen från jobbet. Kastade mig i soffan på direkten. Sambon stod verkligen och skurade bordet när jag kom hem (fjäsk!) - han hade definitivt saknat mig. Jag har såklart saknat mina små troll jag med (ja, och då inkluderar jag sambon i det!)... men jag tycker definitivt om jobbet, och det är sällan man är utan barn - så uppskattat är det att få andas lite och röra sig.... fritt? 

Nu är det dock väldigt skönt att få komma hem till en familj. Friska barn och mysig sambo. Barnens mormor är här och håller mig sällskap i soffan. Nu blir det myskväll som aldrig förr!

... jag ser framemot den där godispåsen som ligger och väntar så fridfullt på mig i skåpet... "komsi komsi Daniella, ääät upppp miiig!!" - "Jaja, jag kommer! Jisses, varför så bråttom..." (jag vill ju egentligen springa dit och kasta i mig allt på en och samma gång...)

happy saturday!
Visst skulle man kunna tro att allt är såhär fluffigt, rosa och härligt? Jag älskar att man kan tro det - för det är en TOTAL kontrast mot vad det egentligen är som tvåbarsförälder. Men, man kan ju alltid låtsas.

"FAN VAD DU ÄR DÅLIG PÅ ATT TA FOTON?! JAG SER JU FÖRJÄVLIG UT!!!" - lät det nyss oss vuxna emellan. Idag ska jag iväg och jobba. Det känns faktiskt skönt att få komma iväg lite. Hinna sakna och längta och komma hem och ha en riktig myskväll.

Nu, blir att det skynda mig. Hoppas ni får en grym helg!

fredagsmys
Jag drog nyss med barnen till affären i pulkan! Pulka är ju himla praktiskt. Så slipper man kånka på en barnvagn. Joline sitter därbak och Mio sitter i hennes famn. Ja, mammahjärtat smälter. 

I affären gick vi lös och körde all-in. Chirre (chips!), godde (haha, nej.. godis såklart!), cola-light till mamma och lite saft till tjejen. Mio fick gröt, stackarn. Och ja, han är väldigt avundsjuk här. Han går runt bordet och jagar i princip Joline som hetsigt flyttar runt sin godisskål "Neeej Miooo!! Mi doo.. (mitt godis).." Han gnäller och fortsätter att stapla sina steg efter godisskålen som har vandrat några varv runt bordet nu.

Jag... ja, jag rapar och känner mig något belåten. Vad gör man inte för iskall cola-light?... det är nog FÅ av de anledningarna som gör att jag går ner (& upp) för alla 8 trappor med barnen (+ matkassar). Jag gör det inte i onödan, om jag säger så.

Dagen har varit otroligt stressig, men NU kan jag äntligen känna lugnet. Imorgon? Jobb för min del.

gammalt & nyttSåhär, ser vårat kök ut förtillfället. Jag tycker helt klart om när man blandar gammalt med nytt. Det där är Robins morföräldrars stolar, den klassiska Y-stolen från 50-talet, som har några år på nacken. Att dem nu har kommit in i inrednings-trenden igen, gör det ännu bättre. Finns i olika färger. Men jag föredrar helt klart den träfärgade. Just för att man då lyckas skapa något helt unikt med gammalt & nytt.

I hallen så valde jag lite samma känsla. Stilrent & minimalistiskt. Men samtidigt en touch av stål, tråd, känslan av "hemmagjorda" korgar. Ja, jag säger då det. Love it.

Vi kommer inte alltid ha dessa stolar. Jag har redan kikat efter ett par andra, som jag är sugen på. Men, oftast så kostar det en del, när jag är i farten. Därför får jag coola ner lite.

♥ husbokhylla
Surprise, surprise!! Här har vi lyckats få tag på den otroligt EFTERLÄNGTADE husbokhyllan. I snart ett år har jag letat väldigt frenetiskt. Och jag var ju inne på att bygga en själv där ett tag. Det var en otrolig tur att jag inte gjorde det. Nu har jag äntligen fått den!! Precis den jag ville ha dessutom.

Taket var från början blått och fönsterna på sidorna var alla i olika färger. Jag målade allt i vitt, som ni ser. Meningen är att jag, genom husbokhyllan, ska få en bra förvaring till Jolines pysselsaker (och ett rum för kanske tre små maileg kaniner och diverse möbler!). Har inte riktigt kommit dit än. Då en del behöver köpas. Men, på god väg. Och så länge så får det var en "snygg-hylla"...

Jag måste nog säga att den gör sig bra som den rollen.

mitt älskade skrivbord
Så! De senaste dagarna har bestått i möten, målning, målning & återigen målning. Fan vad jag målar. Hela tiden. Jag gör ju inget annat. Jag som trodde att karlar skulle stå för det. Men, för att det ska bli gjort idag och inte om tre veckor, så gör jag det själv. Sedan tycker jag om att förändra och pyssla. Men, inte varje dag och dygnet runt. Har gått och lagt mig vid 1-2 varje natt just för att jag vill få klart det här nu.

Som pricken över i:et så har jag fått en otroligt konstig... yrsel det senaste dagarna. Legat och varit otroligt snurrig i huvudet. Jag som hatar att bli sådär för full och må illa när man dricker för mycket alkohol, blev det nu utan alkohol. 

Det känns bättre idag, men inte helt hundra. Dessutom så tycker min sambo tydligen att han kunde ta med sig mina nycklar till jobbet både igår och idag. Detta resulterar i att jag bär på Mio ner för trapporna, sätter honom därnere, springer upp... hämtar Joline som bara vill trotsa och absolut inte gå ner för trapporna. Därefter, så bär jag Mio hela vägen till dagis (9 kg blir tungt efter... 2 sekunder!)... och Joline som går i SNIGELFART och helst ville gå åt ett annat håll. Happy mooom? Inte direkt. I sådana lägen så skiter jag fullständigt i vad allmänheten tycker om mig när jag skriker rakt ut. Haha! Kan inte göra annat än att skratta åt det såhär i efterhand.

IDAG, så ska jag försöka ta det lugnt. Kan som sagt inte ta mig någonstans. Jag skulle på ett möte idag, men det blir ju inte av nu. Dessutom så skulle jag åkt förbi min mamma, men det går inte heller. Dessutom, så ska min sambo (snarare särbo nuförtiden!) jobba (såklart!) och... tatuera sig ikväll. Sin andra omgång.

Det blir en fredag... all by myself. Och kidsen såklart.

RSS 2.0