T-shirts in my ♥

 
 
Jag bara älskar när man råkar snubbla in på någon hemsida som har mycket utav det man tycker om! Barnvänliga tryck som just Batman i ett någorlunda slitet format är precis vad jag har velat ha. Jag har inte sett det någonstans så därför kikade jag runt lite och fann/såg att Zalando.se hade just precis en sådan! Eftersom att Mio är i behov av t-shirts så slog jag till på några fler. Älskade cheap monday! Det fanns en hel del rea därinne, så man blev ju en aning frestad när man såg att de även hade märken som Mini Rodini, Paul Frank/Small Paul (som ni förövrigt bara måste gå in och kika på, hur söta saker som helst!), Converse och massa andra exklusiva märken. Jag kikade även på den här jumpsuiten från MINI A TURE och funderar starkt på att köpa den. Nej, jag älskar när jag hittar nya hemsidor som har mycket av de märken jag tycker om. Jag vet att jag själv uppskattar när någon delar med sig av just den informationen, för att det ibland kan vara svårt att hitta utbudet på exklusiva märken - och länkar, hur underbart är inte det egentligen? Det gör det snabbt och smidigt för er (och mig!) att bara klicka sig in och kika. Välorganiserade inlägg, det gillar vi!
 
Nu är Mio 3 st t-shirts rikare, och nu börjar det faktiskt bli ganska så lagom i hans garderob! ;) 

homemade

 
Här är alltså mitt lilla hemmagjorda sängbord jag har slipat på i ett par dagar nu - ÄNTLIGEN ÄR DET KLART. Som ni har väntat, & jag med!! Jag rekommenderar INGEN som inte har tålamod att göra detta... okej, så hemskt var det inte. Mer jag som vill att det ska gå så snabbt som möjligt, som vanligt. Eftersom att jag målade med vanlig snickeri-färg (med pensel) så vill man ju inte att färgen ska börja rinna eller att det ska bli alltför många onödiga penseldrag. Men i sin helhet såhär vid resultatet så måste jag faktiskt få skryta lite och säga att jag blev riktigt nöjd. Alltså, riktigt nöjd. Löjligt nöjd - sådär fjantigt nöjd att man liksom kommer på sig själv att bara gå förbi sovrummet för att stå och titta på det. 

Så, hur i helsike gör man ett sånt här sängbord tänker ni? Jo, det kan jag tala om för er, om ni är snälla. Men det vet jag ju att ni är. Först, köper du tjocka böcker (inga pocketböcker dvs), sedan staplar du dem på varandra och kikar lite hur du vill att de ska stå. Därefter så limmar du ihop dem med superlim (jag gjorde inte alla på en och samma gång, just för att det kan glida isär lite eftersom att det inte torkar på en gång, så... ta några stycken åt gången!). OCH däreeefter när limmet har torkat, så målar du böckerna i vilken snickerifärg du behagar. Jag grundade först med vanlig grundfärg, sedan två omgångar med den vanliga färgen. Och för gudsskull, måla en sida/rad åt gången (böckerna har ju fyra sidor... fram, bak, sida & sida), kör tex framsidan på böckerna - uppifrån och ner, och sedan en stund efter - sidan, uppifrån och ner. Så att ni inte målar en bok åt gången hela vägen runt. Det kan bli lite fel då ser ni. Superduperenkelt, om man är lite pillig av sig.
 
Älskade j*kla sängbord. Will you marry me? Ja, jag tänkte väl det. Jag dumpar karln på ett naffs!

onsdagsmys

 
Idag har det bara varit väldigt lugnt. Galna barn, ja, men det är ju som vanligt och kanske som det ska vara (till viss del!). Eftermiddagen har mest spenderats i myskläder framför film. På förmiddagen har det varit mer liv i mamman - jag målade nämligen andra omgången på mitt lilla sängbord. Jag TÄNKTE köra en gång till ikväll, om jag orkar. Det tar ändå sin lilla tid och så jäkla roligt är det ju inte. Vill dock kunna vara klar imorgon och köpa den där arbetslampan jag vill ha ståendes på sängbordet. Tänk, jag har verkligen ett val, jag har kontroll över om bordet faktiskt kommer bli klart idag eller inte. Varför gör jag det inte bara?! Det skulle väl vara typiskt om man då imorgon klagade över att den inte var klar - när jag själv gjorde det valet. Nej, gör det eller håll käften!
 
Shut the f*ck up och gör skiten bara. Nu.

love LIVLY

 
 
SÅDÄÄÄRJA!! Gör du inget annat än att handla kläder, undrar du! Och då kan jag redan nu försäkra dig om att jag visst har andra saker för mig, så du kan sluta undra. Jovisstsörru. Nu är det ju bara så alla dessa förbaskade reor har satt igång, så jag skyller på det!! Inte mitt fel liksom. R frågar: "Har du handlat nu igen??" - Jag: "Va?? Vadå? Kolla inte på mig, det är ju reans fel!" ... tänk vad härligt det vore om han kunde gå på en sån grej. Då skulle man ju komma undan med det mesta och faktiskt inte behöva gömma påsarna när man kliver in genom dörren.
 
Älskade LIVLY. Vad säger man, ja... kläderna talar för sig själva. Underbart. Även dessa är något jag har spanat in länge.

flower power 

Påväg hem efter lämning på förskolan så tog vi en liten promenad och skulle lukta på blommorna. Eller inte. Mio var mest intresserad av att slita dem i stycken och snabbt skulle det ju helst gå. Varför ta det lugnt när man kan vara helt galen?! ... Försökte fint introducera honom för blommorna och dem var helt totalt rensade inom loppet av... 30 sekunder. Som en manisk huligan. Joline hade också sådana... "fetish-grejer" för bland annat småsaker som små friggolit-bitar eller... juste, alltid när jag skulle bädda om i sängen så skulle hon snabbt upp i sängen och kasta sig lite överallt och slita i allt och blev sådär härligt pirrig i magen, och bara allmänt galen. Där står jag bredvid i lugnaste form och bara tittar på dem, och undrar såklart vart dem kan ha fått det där ifrån, ja, inte är det från mig inte ;) Jag är ju inte ett dugg hetsig... NÄÄÄ, knasiga ungar säger jag!
 
Jaja, vi fick lite kvalitéts-tid, och det är ju huvudsaken. Min lilla huligan.

REA och nyheter hos Oii!

 
 
Godkväll på er! Jag vet att några utav er tycker om lite tips emellan åt, och jag gör ju ingenting annat på dagarna (i princip!) än att leta efter bra hemsidor med bra urval. Jag gör det just för att vissa favoritmärken inte är så lätta att få tag på i butik, och därför kan de finnas på olika hemsidor. 
 
En utav mina favvo-hemsidor Oiidesign har börjat få in kläder från underbara pyjamasmärket Cotton & Botton, GAAH!! Jag blir tokig. Vill så gärna ha en varsinn pyjamas därifrån, var tvungen att slänga ihop ett collage och visa hur de ser ut (här över alltså, jaja, collage och collage...), en till Mio och en till Joline - med både knä och armbågslappar. Helt perfekt och helt enligt vad jag har för smak! De har även andra fina pyjamaser (om du gillar blommigt tex!), så kika in det vettja!
 
Som ni vet så är jag en sucker för reor också (vad är jag inte en sucker för när det gäller barnkläder eller inredning?). Så, nu har ju även Oii börjat rea en del av sina barnkläder, som Molo och bland annat skomärket Mina. 
 
Man behöver inte köpa bara för sakens skull när det gäller reor - mitt tips eller det jag gör och tänker på, är att jag köper saker som jag för det första; verkligen vill ha!, men som man kanske innan har tyckt ha varit liiite för dyrt. Det finns väl inget bättre än att fynda något på rean som man har spanat in länge? Man kan ju tjäna en del på det. Så, just när det gäller olika märkeskläder så tycker jag att rean är värd att kika på!

a red kid 
Min bästa lilla grabb! Vi brukar vanligtvis knalla direkt hemåt efter lämning på förskolan (om det inte är något speciellt inplanerat!), just för att jag börjar småplocka efter morgonens stök-fest, och därefter börjar jag med lunchen. Men idag hörrni, då gjorde vi så att vi took a walk on the wild side, och Mio fick bokstavligen springa av sig lite. Ser ut som en full liten gubbe när han vinglar omkring. Han tyckte att det var helfestligt! Min gogubbe! 

Nu har jag hur som helst precis blivit klar med städning, lunchen och fixet efter det. Blöjan är bytt och nu ligger Mio och ska försöka sova. Eller, han har nog redan somnat - det är nämligen knäpptyst här. Jag själv dricker upp kaffet för att hålla mig vaken. Man kanske ska passa på att vila? Det som vanligtvis inte går annars. Trött så att ögonen hänger, men ingen lugn stund i hjärnan. Åh, juste, nu har jag förövrigt limmat klar sängbordet... ja, just precis, nu kommer jag ligga och tänka på den medan jag ska försöka vila... du ser ju... 
 
Och jag vet, det är ju inte direkt någon hemlighet att jag tycker om hans jeans. 

Kaffe med stort K

 
 
Alltså. Ni förstår nog inte hur trött jag är idag. Hur ska jag klara det här? Finns det något ställe man kan lämna in barn för en liten paus på två timmar? Om JAG fick bestämma så skulle hela dagen gå åt att kanske småplocka och sedan ligga i sängen och bara lukta svett stora delar av dagen. Men nu är det ju inte jag som bestämmer. Det är ju mina slavdrivare till barn. 
 
Och på tal om mina barn, jisses vad jag älskar dem! Måste bara säga det. Fantastiska ungar! Jag är så stolta över de båda. Att dessutom ha syskon är så himla kul. De kommer ju alltid ha varandra (om de skulle vilja dvs!).
 
Jag älskar Mio trots att han har någon GROV form av seperationsångest, det är helt otroligt. Han gråter dagarna igenom. Vad jag än får för mig att göra så får jag en bitchslap rent ut sagt. Jag hoppas att det går över snart, mest för hans egen skull. Jag ska krydda lite extra mycket med trygghet så kanske han blir lugnare. 
 
Men gud, det jag skulle skriva om egentligen var ju att jag börjar dagen med våran största kopp med kaffe. Och då vet man liksom vad Daniella har för dag när hon väljer den stora koppen och sveper i sig allt kaffe. Ja, och ni ser... dagislämning om si sådär en halvtimma och vi har inte ens fått i oss någon ordentlig frukost. Dags att ta tag i dagen. På tal om dagen, idag tänkte jag börja måla mitt sängbord - måste erkänna att jag är en aningens nervös.

show your claws


 
Vad var det jag saaa, fantastiska skor, fantastiska! Sådana vill jag ha själv men inte hittat till ett rimligt pris. Sedan måste jag bara påpeka Jolines lilla "pose" där på andra bilden, som är helt totalt omedveten, hon skulle titta ner på skorna och liksom "böja sig fram" och tog handen på sidan - snabbt som tusan tog jag en bild för att jag tyckte att det såg så himla... roligt ut, haha! Man kan ju nästan tro att det är medvetet. Nej, någon måtta får det vara, det är barn det handlar om! Sålänge barnen inte tar illa vid det och faktiskt verkar tycka att det är roligt, så tycker mamman också att det är roligt.
 
Nu skriker ungarna i kapp här hemma. Dags att underhålla och hitta på något skojsigt!

Zara rean 
Såklart. Självfallet. Så var det tydligen rea på Zara idag. Och nej, den har inte hållt på i någon vecka, utan den började IDAG, just precis när jag kom dit på förmiddagen. Helt rätt person vid helt rätt tillfälle. Zara & Åhléns måste ju bara älska mig som kund, jag kan ju inte låta bli. Jag har inga begränsningar. Eller, jo, det är såklart att jag har mina begränsningar, jag hade dock velat att jag kunde tygla dem där begränsningarna lite. 
 
MEN, detta var ju bara ett måste!! Saker man har spanat på i evigheter som jag tidigare har känt att det liksom inte riktigt är värt det - i och med att Mio växer så pass fortfarande. Men nu var ju de mesta på rea så då körde jag ba' på, kööör ba'!!
 
En röd "regnkappa", som jag inte bara enbart kommer ha på honom när det regnar, funkar annars också. En grå/vit-randig t-shirt med en bröstficka, och sandaler a´la gladiator-style. Joline fick helt två fantastiska saker också, men jag återkommer om det... aah, nästan så att en tår kommer. Helt fantastiskt. Fantastic!

bedroom - förvaring

 
 
FYsjuttsingen vad jag är nöjd! Har spanat in de förut men igår slog det mig: Varför har jag inte köpt dem?! Nej, det där blir verkligen helt perfekt. Det löjligaste av allt är nog att jag ännu inte är klar med mitt hemmagjorda sängbord, why not Danie? Jo, för att jag helt enkelt glömmer bort att köpa lim varje jäkla gång jag är ute och härjar. Springer omkring som en virrig höna på stan och mina tankegångar går mer åt kläder och annan inredning att hjärnan liksom går på högvarv. Nu skiter jag i det där jädrans trälimmet och kör på superlim (ville helst inte göra det då jag har för mig att superlim ska vara ganska dyrt)... men det kan ju bara vara något jag har fått för mig. 
 
Jag älskar mina nya förvaringsboxar! Wiiihoohihiihoo...

lucky number one

 
 
Mio imorse med sin nya tröja från Zara. Fantastiska Zara som levererar efter levererar. En fin detalj därfram i form av en dragkedja på bröstet, och en stor blå "1" på ryggen. My little number one!
 
Han är i stort behov av kläder egentligen. Enkla kläder som t-shirts och tröjor. Nu börjar jag dock känna att garderoben börjar bli sådär härligt varierad och det finns lite att välja mellan - inte bara gamla strl 50 bodys som ligger kvar. De har jag rensat bort och nu känns helt plötsligt hela vardagen med tvättning mycket enklare. Nu har jag liksom plats för att vika in kläderna igen. 
 
Idag, måste jag iväg! Jag måste verkligen hitta ett par boxar/askar som jag vill ha i vårat sovrum. Jag hoppas på att jag hittar dem och att de finns kvar. En magkänsla säger att dem inte gör det. 
 
Snälla Gud (eller du som bestämmer över mitt inrednings-öde, GÖR så att de finns kvar!!!)...

Midsommar 2012

 
 
 
 
 
 
 
 
Såja! Nu är jag tillbaka. Ivriga som ni är. För det första kan ni ju fet(!)glömma vad jag sa om min fortsatta viktminskning där förut. Jag har aldrig varit fetare nämligen! Jag hatar hur jag liksom känner min mage skava mot mina tröjor för att valkarna bara hänger. Väldigt obekvämt faktiskt. 
 
Vi har haft det huuur mysigt som helst i Dalarna, midsommar-idyllen. Det är alltid mysigt i själva Dalarna. Och varför man blir fetare där än på andra ställen är för att man verkligen tar traditionen ut till sin spets, firandet håller på i minst 2 dagar (och det firandet innebär liksom att alla träffas dagarna efter för att käka upp resterna tillsammans!)... Man kommer inte undan med andra ord.
 
Som jag sett så har de flesta (även vi!) blivit välsignade med solsken på självaste midsommarafton. Sådant är ju bara pricken över i:et. Speciellt om man har småbarn känner jag, det underlättar ju en hel del att barnen kan vara ute UTAN regn. 
 
När kom vi hem? Ja, för någon minut sedan. Det första mamman gör är att släppa ungar och packning vid dörren och springer in till datorn med kameran i högsta hugg för att ladda över bilder och sätta mig här. Så känn er inte övergivna, för i helvete! Okej, jag kan erkänna att jag faktiskt började skura golven som högst sker 2 ggr per år, och packade upp halva packning PLUS satte barnen i badet. Så, SÅ hemsk mamma är jag faktiskt inte.
 
Nej, nu väntas våran helgtradition - söndagstacosen! Fyfasiken vad jag ska njuta, är så sugen på Jalapenos och har varit det i... några veckor nu. R var ju snabbt där och blängde på mig och brast "ÄR DU GRAVID ELLER??" - Som om att jorden höll på att gå under. Jag är nämligen en sucker för stark mat som preggo. Meeen gud, sluta skriva nu då? Slutfrasen var ju flera meningar upp. Hejdå!

against

 
 
Fick syn på det här lilla korvskinnet på H&M idag! Har ju haft lite försmak för den förut, men inte kommit till skott så att säga! Nu var den på rean, och vad brukar vi säga då hörrni?! CÄÄÄTSHIING!! Just precis! 
 
En midsommar-oufit? Ehm, jag egentligen har ju inget emot det. Men skulle jag känna mig bekväm med att utspela någon slags sexii-rockah-motha... när alla andra kör på sina långa, blommiga långklänningar. Jag vill ju ha det lite mer rough som ni vet. Heheheh.. hm... yepp... vi hörs, tja!

kvällsmys (i soffan)

 
 
Ja, nu slår fancy-morsan (inte direkt!) på stort och sätter sig i soffan med bara undies, två kanelbullar och ett glas cola-light (inget citron-bubbelvatten här inte!) - det kan ju iofs vara väldigt gott ibland det med. Jag hade nämligen helt totalt missat att det låg en påse FULL med massa kanelbullar i frysen sedan kalaset (för den första påsen har jag ju redan käkat upp!)... nej, sådant misstag får liksom inte ske igen. Bara att svulla i sig allihopa. Dem kan ju inte ligga där och frysa i sin ensamhet. Stackarna!
 
Alltså. Det är tammesjuttsingen helt otroligt hur jag lyckas sätta mig här när jag faktiskt har tusen saker att göra. Imorgon åker vi till Dalarna. Imorgon, JAG VET. Vart är alla rena kläder? Vart är packningen? Ja, i tvättkorgen - förhoppningsvis (!). Har ingen koll för fem öre och det är som med allt nu förtiden, jag bara skjuter upp det till dagen innan. Tiden går ju så jäklans snabbt ibland. Nej, jag förstår inte riktigt hur jag ska få ihop det här. Kanske blogga lite mer? Ja, det låter ju smart.

kläddocka barn

 
Jag fattar hur ni tänker - man upplever saker runt omkring som sin hjärnan redan tänker på. Haha, okej, det lät lite konstigt. Men, det stämmer inte. Jo, det är klart det stämmer. Om jag ska börja tänka på att jag vill ha en hund - då kommer jag helt plötsligt lägga märke till alla hundar runt omkring mig och tycka att det är "hundar överallt" - när det i själva verket har varit så många hela tiden runt omkring en. Lite "man hör det man vill höra" fast nu blir det "man ser det man vill se"... jag kan ju självklart hålla med om det. MEN, MEN, MEN - det är gäller ju inte riktigt mig alla gånger och mitt inrednings-sug... saker som har försvunnit ur ett sortiment "för evigt" kommer HELT plötsligt tillbaka. Det är som om att det är ämnat för mig - eller att gud eller någon vill jävlas med mig och se om jag kan "stå emot frestelsen", och... det kan jag ju inte. Så var det med det testet. 
 
Hur som helst - jag kikat på den här förut, men när jag väl skulle köpa den så var det såklart slut och skulle då inte komma in mer. Vad ser jag idag? Den här står i skyltfönstret och jag nästintill springer in och mumlar lite hetsigt och frågar någon kassörska om dem säljer dem nu. Eller, jag vet faktiskt inte vad jag sa, det svartnade liksom. Haha. Och, kassörskan förstod verkligen inte heller vad jag sa. 
 
Men vad gör det? Jag kom ju hem med en ändå tillslut. Hur det gick till har jag ingen aning om. Från det att jag såg den, tills det att jag gick ut så är det som en stor och fet minneslucka.

fantastiskt!

 
 
Joline för några sekunder sedan. Den här byxdressen är ju helt fantastisk! Vår lille vän Emilia hade den här på kalaset, och jag blev förälskad på gång, så jag sprang till H&M för att köpa den på rean. Underbar! 

Igår var jag barnfri på kvällen och det är väl... 3:e gång för i år ;) Det händer inte alltför ofta, men jag känner ju att det är på tiden och att det är viktigt. Hade hur mysigt som helst med Malin, Daniela & Emma. Mer sånna kvällar! Idag ska jag springa förbi lite affärer och kika på om jag hittar det jag ville ha till badrummet, bara tråkiga och fula förvaringssaker. Och juste, limmet är slut till mitt lilla sängbord, så det måste också köpas!

See yah!

Cheap Monday


Titta! Världens finaste kille i världens finaste lilla mjukisdress! På kalaset vi hade i lördags så fick han bland annat dessa byxor av vår vän Emelie m. familj. Hon hade inte fått tag på den matchande tröjan, så jag beställde den i efterhand från bästa OiiDesign, som förövrigt har en grym service. Det är inte ofta E-handel sker felfritt, utan antingen kommer det försenat eller leverat till något annat utlämningsställe. Som en smått shoppa-barnkläder-galning som jag är - så blir jag sådär hetsig och vill att kläderna ska komma på en gång (helst redan dagen innan jag beställer dem!)... beställde varan på fredagkvällen (så smart som jag är... jag VET ju att inga leveranser sker på helgerna)... och jag hade helt förväntat mig ett Avi, men nu fick jag ett stort paket nerpulat i brevinkastet och såg till min förvåning att jag idag (tisdag) hade fått tröjan. Grymt! Så, om ni redan har funderat över att beställa från OiiDesign, behöver ni inte tveka. Let's do it.

Nya favorit-dressen, helt klart! Nu kan han springa runt på midsommar-kvällen och mysa i sin fantastiska mysdress. Många "mys" va? Men det är ju så det ska vara.


mjukisarJag har fått någon slags för kärlek till mjuksbyxor. Snygga, fina och detaljrika mjukisar. Att även barnen gillare är det ingen tvekan om - vem skulle inte vilja springa runt i mjukisar hela dagarna (eller morgonrock, vilket du själv behagar!)... Jag är så glad över valet här - för dessa fanns även i grått, som jag egentligen ville ha. Men när jag skulle köpa dem så fanns de inte kvar. Så det fick bli beiga - och jag är så fruktansvärt glad för det idag. Det känns liksom ännu bättre och lite mer speciellt. Dem är lite stora, men det gör inget. Det är knä-lappar på, för er som inte ser den oerhört viktiga detaljen.

Nej, idag avspeglas min lille bulles humör som bilderna visar. Både upp och ner. Mest ner. Han fick en vaccinationspruta igår. Vilket medför gnällighet och kanske feber. Båda delarna kan vi ju kryssa för på listan för länge sedan, det började redan igår. Min lille fjärt!

Idag ska jag iväg senare under eftermiddagen. Träffa vänner och kanske korka upp ett glas vin. Det är ju sommar. Eller nått.


kvällslugnet


Ni hör tystanden va? Ja, för det gör ju sannolikt jag med kan jag säga er!!! En kopp te bara för att det är så himlans mysigt. Jag har städat hela dagen. Inte storstädat med skurning av golv eller dammtorkat - jag har bara hållt på som man "ska" för att det ska se "felfritt" ut om någon oväntat skulle knacka på dörren. Vanligtvis kan jag liksom inte släppa in folk som kommer på "bar gärning". Det är nästan som om att jag tror att dem vill sätta dit mig, ringa polisen och säga... ja, säga vadå egentligen: "Det är stökigt hemma hos dem!"... Kanske inte. Men det är inte så att jag är fåfäng och säger att det är stökigt för att det "råkar" ligga en strumpa på golvet (hur råkar en strumpa ligga på golvet egentligen?)... utan, när jag har det stökigt, så har jag det v.e.r.k.l.i.g.e.n stökigt. Jag kan ju inte vara den enda som har det såhär?!!


Så,
idag drog jag på smilbanden och försökte vara den där perfekta husmodern och bara ha det sådär felfritt för en gång skull... självklart mår man bättre av ett rent och fint hem. Men inte om man inte hinner leva lite också. Jag är ju en riktig lat jävel (men jag föredrar att kalla det livsnjutare... haha!)... och hellre lite skit i hörnan än ett rent helvete. Do yah knöw what I mean??

Jag är för lat för det här egentligen. Vad fan håller jag på med? Vem försöker jag lura? JAG HAR DET SKITÄCKLIGT HEMMA. Nu är det sagt.


kommande sängbordet...SÅÅÅJA!! Det går bra nu... Jag har nästan börjat tro på gud eller ödet (same shit?), för varje gång jag är inne i en inrednings-period så liksom uppkommer det allt fler sign på det jag faktiskt vill göra. Jag ville göra ett sängbord av böcker uppstaplandes på varandra, och spraymåla dem vita, "det får vänta ett tag, måste först hitta billiga, tjocka böcker, no stress..." - jo, vad händer då?! Klart som FAN att jag ska få syn på ett tillfälligt stånd nere i mitt lilla centrum som säljer böcker för 10:- st. Urlöjligt! Helt otroligt! Det är liksom inte jag som styr det här med min inredningsnojja, det är någon som gör det ÅT mig. Blir knäpp snart. Snart? Har hon inte redan blivit det? Jo, kanske.

Jag behöver dock kanske 3-4 böcker till, så att det blir till lagom höjd åt sängen. Och, vit sprayfärg ska införskaffas! Och... en skrivbords/arbetslampa som ska stå på mitt lilla hemmagjorda bord. Jag älskar ju det här, man tager det man haver - känslan. Knåpar ihop och får något riktigt läckert.

Fortsättning följer...


RFSU - Quick fix!

 Bild lånad av RFSU.

Jag fick hem denna perfekta raklotion från RFSU som jag skulle testa! När man rakar benen eller andra (intima) ställen på kroppen så kan det lätt bli så att huden blir irriterad - och i mitt fall så känner jag ofta att jag blir torrare i huden, och det är ingen bra kombination på sommaren tycker jag. Försöker hela tiden återfukta kroppen efter duschen med olika krämer osv. 

Denna produkt är alltså en raklotion som helt används utan vatten, därmed kan jag redan där känna att jag inte behöver bli så himlans torr i huden då man slipper gå in i duschen igen IFALL att man råkar glömma vissa ställen, eller bara inte vill behöva gå in i duschen för att raka dig överhuvudtaget. Du behöver bara använda denna lotion och en rakhyvel, och inget vatten behövs. Så, med andra ord - har du bråttom och inte tid att ställa dig i duschen för att raka dina behåriga områden - använda bara denna och en rakhyvel och sedan är det klart! Mer Quick fix än så går det ju inte att bli helt enkelt!

Nej, jag har faktiskt inget negativt att säga om den här produkten! Den känns bra mot huden & välbehövlig just för att jag vet att de flesta som rakar sig vill att det ska gå så snabbt och smärtfritt som möjligt. 

Besök gärna deras Facebook-sida, där du kan läsa mer om produkten och få en chans att tävla om ett presentkort på en resa värde 10.000. 


God morgon 3-åringen!

Jolines födelsedag idag. 3 år! 3 ÅR!!! Fattar ni?! Nej, jag tänkte väl, för det gör inte jag heller. Var det verkligen 3 år sedan som vi låg där på BB nu? Fasiken, det är ju nästan så att jag känner en tår komma. En liten tjej som hade bråttom ut och hade sitt hetsiga temperament redan då antar jag! ;) Nej, gud så overkligt det här är. Var det HELA tre år sedan? Samtidigt som man känner, var det bara tre år sedan? Hon har väl funnits här för alltid?

Hur som helst. Morgonen börjar med en sovmorgon. Därefter så började karln baka scones. Ville ha något extra mysigt nu på morgon. Joline är så himla feg på att testa nya saker, men Mio blev helt såld. Mamman också. MmMmMm...

Snart ska hon få sin födelsedagspresent av oss. R håller på och monterar ihop den. Vad kan det vara...? En cykel. Hon har sneglat på cyklar sedan flera år tillbaka känns det som (trots att hon bara är 3 år!). Hon kommer bli överraskad och väldigt glad!! Ska bli så kul att se. Bortskämda ungar alltså. Man vill ju inte som föräldrar att dem ska bli bortskämda på ett dåligt sätt, samtidigt som man vill skämma bort dem. Nu fick hon tre födelsedagspresenter ändå, en Kartell-stol, en Sebra-docka, och en cykel. Det är väl mer så att mamman här hemma går lös och vill ha så mycket.

Nej, dags att gå och kika hur det går med monteringen...


1 & 3 ÅR!

Såklart att man ska råka ställa in något konstigt på kameran så att det blir brusiga bilder. Men det får ni väl leva med antar jag, eller... det får snarare jag leva med! Dessutom så var dessa bilder de enda som var någorlunda skarpa. Fick inga skarpa bilder alls på alla andra barn.

Idag har vi alltså haft 1 & 3 års kalas för barnen!! Vi körde på ett ganska så litet kalas med 15 personer alla sammanlagt. Nathalie & Joonas, Malin, mormor till barnen, farfar till barnen, Elli, Markus & Emilia, Emelie, Leon & Tilda. Nej, det var alldeles lagom och jag känner mig väldigt nöjd såhär i efterhand. Barnen har fått världens finaste presenter, som vanligt och jag vill verkligen tacka alla som kunde komma. 

Det bjöds på bullar i muffinsformar (!), cake pops (skitfula cakepops!), jordgubbstårta, kaffe, te & saft. Alla var nöjda och barnen levde rövare under stort sätt hela tiden. Precis som det ska vara!

Nu ska jag försöka röja undan lite och andas ut. Kanske ta den sista bullen och sista slurken med saft. Njuta av  kvällen. Imorgon väntar ju själva födelsedagen för Joline och vi har en liten överraskning till henne då också... Hon kommer bli väldigt glad, det vet jag!


two new


Nuså! Nu har jag köpt lite saker till (mitt?) sovrum! Påslakan, täcke, två st nya kuddar och en klädställning. Jag vill ju egentligen inte ha det såhär, haha... blommigt och pastelligt. Eller, den vita drömmen skulle ju vara i vårat sovrum. Men jag vill ändå ha det lite mer stilrent och ruff liksom. Påslakanen köpte jag för att det helt enkelt inte fanns så många fina. Klädställningar är fina, men jag har liksom aldrig känt behovet av någon - inte som en inredningsnojja iaf. Men eftersom att den är snuskigt billig så kunde jag ju lika gärna köra till.


Nu fattas bara den där lampan... hihi... jag fyller ju år snart... Eller hur, R?


birthday-to-do-list


Jag är så lättad över mitt beslut att ta ett litet kalas i helgen.
Nu får jag det gjort. Det är ju det det handlar om, att ta tummen ur och faktiskt ta tag i saken. Jag har haft lite att göra nu i veckan, därav min frånvaro. Nu är iaf det mesta inhandlat... ÅHNEEEEEEEJ!!!! Nu kom jag på det!!!! Ballonger!!! ÅH... Suck!!! Att man alltid ska glömma något. Nu måste jag ju åka iväg imorgon ändå trots allt. Kalaset börjar 14. Jag hade ju helst föredragit att bara få vara hemma och pyssla med det sista innan gästerna kommer. 

Det blir inte alltid som man har tänkt sig. Helt enkelt. Nu ska jag börja baka...


lugna puckar!

 
 
 


Väldigt lugnt idag, nästan lite för lugnt, ekooo ekoo.
 I och med att vi bor högst upp utan hiss så är det faktiskt så att jag är väldigt dålig på att gå ut med ungarna när vi alla är lediga. Gör det liksom inte i onödan. Jag har trots allt inte varit hemma någon dag förutom idag, men ändå känner jag att det lätt blir för mycket dö-tid. Jag älskar att slappa, det är inte det... men det är ju så himla tråkigt att bara sitta och glo.
 
 

Så, idag har vi ritat, retats & röjt.
Imorgon kommer barnens mormor och kidnappar Joline över natten. Därefter på lördagen så vankas det ett litet kalas/födelsedagsfika för barnen. Mio har ju fyllt 1 år, och Joline fyller 3 år på söndagen. Ville inte ha något stort den här gången.
 
 

Igår så var jag hemma hos Malin, där även Daniela var. Middag & vin. J*vligt välbehövligt. Världens bästa!

Mollie
Det här är Jolines favoritdocka. Mollie, kallar hon dockan. Eller ja dockan, snarare en gammal solbränd kärring med en blonderad 80-talsfrilla från en skräckfilm. Hur i helsike, ska jag bli av med den här varelsen?! Vill ju inte såra min lilla dotter här hemma, men jag vägrar fan att bli mördad av någon levande dockjävel. Hon ser ju inte direkt snäll ut, den där Mollie. Ska försöka få henne att bli kär i Sebra-dockorna som kanske kan förväntas till födelsedagen.

Och du Mollie, I'm watching YOU!!!

vill ha - sovrumJag blir verkligen så jäkla trött på mig själv! Att jag aldrig tröttnar på att byta ut saker - nej, istället tröttnar jag på själva sakerna. Jag vet nog egentligen hur jag vill ha sovrummet. Men varför köpte jag den där blommiga bänken? Jag vill inte ha romantiskt inne i sovrummet i form av rosa, pastelligt och blommigt. Eller, det vill jag också. Jag kan hur som helst inte bestämma mig. 

Jag skulle som sagt vilja byta ut bänken mot en annan och sedan köpa den där klädställningen och sätta den där Mios spjälsäng står nu. Klädställningar har ju blivit himla poppis på sista tiden och när jag tänker efter så köpte min mamma en för ett bra tag sedan. Det är väl inte förrän nu jag känner att jag gärna skulle vilja ha en. Tror jag. Suck. Den där lampan har jag ju tjatat om länge. Blä, vad trött jag blir på mig själv.

Vet ingenting längre.

cooling
"Joline, får mamma ta en bild på dig?" - Och så ställer hon sig sådär och ska se tuff ut. Min stora skrutta! Idag blev det sommarjeans i en ljus färg och en vit grovstickad tröja. På med dojjorna och snart drar vi ut på äventyr. Ett besök till IKEA står på agendan och ja, IKEA med två barn blir ju alltid ett äventyr i sig som kan sluta lite hur som helst.

Först, en bussresa på 40 minuter. Jag. undrar. verkligen. hur. det. ska. gå... Blir först en tripp till affären och kolla vad jag kan köpa att muta med ifall att det skulle bli en emergency-situation med två skrikiga barn. Mamman med tålamod var det ja...

Tjohej!

Mommo!
Joline älskar verkligen sin mormor! Hon blir alltid helt till sig när hon vet att hon ska komma hit. Att få egentid med henne i Grekland tyckte Joline var hur mysigt som helst. Det behövde hon verkligen! De senaste dagarna på resan så gick alltid hon & Joline iväg i en timma och hittade på olika äventyr, äta glass vid "haavää" (havet) var en favorit!

Nej, vi är oerhört glada över att vi fick spendera en Greklands-resa med barnens mormor!

Cult Design


ÅH!!! Jag älskar Cult Design, eller älskar var väl att ta i, men gillar gör jag definitivt! Stilrent och snyggt, som jag gillare! Jag har ju även dem där nappburkarna från Cult Design, som jag tycker är väldigt söta. Skulle nog (kanske) vilja ha en tea-burk också.

Vill ha ganska så stilrent och minimalistiskt i köket, så därför tycker jag att det här passar bättre än kanske pastelliga burkar osv.

Som sagt, coffee-burken kommer från Cult Design och kostar 299:- ...

nya plånkan
Väldigt simpel! Jag skulle egentligen kunna dra till med någon stark färg som orange, för det är ju väldigt snyggt på just väskor och plånböcker tycker jag. Men, jag orkade inte hålla på så jag drog ett säkert kort och tog svart plånka och svart väska. Jag är ju inte ute i svängarna på så sätt som man var förut, och nu uppskattas en svart väska tex lite mer eftersom att jag behöver en väska jag ska bära dagligen. En knall-orange väska som jag skulle använda dagligen skulle jag säkerligen tröttna på tillslut.

Hur som helst, en plånka... för 199:- säger jag inte nej till! Cääääätschiiing!

new bag
Denna lilla skönhet fick följa med mig hem igår! Samt en plånbok, samt en tröja... & samt ett linne (haha, får hoppas på att sambon inte läser detta!)... och juste, en kaffe-burk (från Cult Design) också - som står placerad bredvid min vita moccamaster nu!

Som mammaledig i 510 år, så blir det ju inte så mycket prioritering till en själv. Det är roligare att handla kläder till kidsen och man lägger alla sina intressen på dem. Inte alla, men ni förstår. Så, när jag tänker efter så har jag bara haft en väska som jag har gått runt med i ett par år nu. Då förstår ni nog själva att det var dags för en ny! Plånboken jag hade innan sjöng också på sista versen och hade gått sönder både lite här och där. Så det fick bli ett nytt inköp där också.

Nej, jag älskar helt enkelt väskan! Skönt att jag tog tummen ur och faktiskt PRIORITERADE mig själv lite.

kartell-twins


Barnens skrivbord består alltså av en kaninlampa, en burk med pärlor och en burk med pennor SAMT två varsinna Kartell Lou Lou Ghost stolar. Kärlek är ju bara förnamnet! Ovanför deras skrivbord på väggen så hänger Jolines renhuvud, och tanken är att Mio också ska få ett renhuvud som hänger lite nedanför åt sidan bredvid Jolines ren - ovanför skrivbordet. Men, nu har ju min symaskin sjungit på sista versen så det blir ju att införskaffa sig en ny symaskin innan man köper en massa tyg. Och efter att jag har gjort Mios renhuvud så ska jag sy två varsinna sittpuffar i samma tyg som renarna, som ska få sin plats på golvet på deras vita matta.

Vill så gärna bara ha klart den där jävla renjäveln...

fru(kt)kost
Idag blev det en färgglad frukost! Jag sa ju att jag skulle köpa hem frukter och skära upp varje morgon - ta tag i det. Jag är den där personen som nödvändigtvis inte behöver frukost och det räcker med kaffe på sin höjd. 

Mio är helt galen. Han skriker rakt ut, och har gjort det de senaste 5 minuterna. Han får nämligen inte rota i soporna i köket. Han är helt, totalt förstörd. Livet måste ju vara oerhört jobbigt för lillkillen. 

Jag har gått ner i vikt, IGEN! Jag har 2,6 kilo kvar till min "målvikt"... spyr hon? Nej, det gör jag inte. Det jag gör/har gjort är; slutat baka (vilket medför en jävlans massa små-ätande, "jag tar en/två bullar till lunch istället, paaallante göra något annat!"), ätit knäckemacka till frukost varje dag i över ett halvår. Inget småätande som sagt (onyttiga mellanmål alltså!), och tänka lite mer... "behöver jag verkligen käka 73 st korvar nu?" - Nej, det behöver man ju inte, för att bli mätt.

Jag känner ju det på kroppen och jag är inte lika... svullen längre. Självklart kommer magen alltid vara just Magen med stort M. 

Nu ska jag slicka upp melonsaften som samlats i mina mungipor och börja ta på mig kläder och fixa lite... jag och E ska ju faktiskt till Sandhamn idag!

parkhäng hela (!) veckan lång
Jag som trodde att barnen skulle vara tokiga (!!!) i poolerna och badbassängerna (vad är skillnaden på de orden egentligen?)... Joline ville vara i parken under nästan hela veckan. Eller nej, jag underdriver. Jag menar verkligen HELA veckan, FRÅN morgon TILL kväll. Non-stop. På riktigt! Som tur var så var ju inte vi de enda som hade barn där som ville hänga i parken hela dagarna - så det fanns gott om stolstolar uppradade för alla föräldrar så ville sitta i någon minut på alla dessa timmar från 9-18. Det är ju TACK vare dessa fantastiska stolar som gjorde att jag kunde få lite, lite färg på min annars gul/blå/grå/gröna hudfärg. 

Det var inte bara hotellet som var perfekt i sig, utan parken också!!! Haha... jag vet, förstår ni vilken billig reklam det här är för Ving? Men det är ju sant. Alla parker och barn-pooler hade som "UV-tält" över sig, så att varken parkerna eller barnen skulle bli för varma. Klätterställningen var i perfekt storlek för Joline att kunna leka själv i men samtidigt känna lite utmaning när hon tog sig upp i alla hinder.

Men, sista dagen så ville Joline bada en stund. Och den stunden... tackar vi för! Haha, jisses, envisa barn - undrar vart dem har fått det ifrån? Inte är det från mig inte, nej nej... *blink, blink*

syskonkärlek
Mina små bebisar!! Tänk att jag äger två stycken barn, mina alldeles egna barn! Äger... vad hemskt det låter. Men dem är ju mina. Här är två bilder till från resan. En vanlig kväll när vi skulle ut och äta middag. Åh, jag vill så gärna åka tillbaka. Om jag fick möjlighet så skulle jag utan tvekan åka på direkten. Jag kände mig hemma där på något sätt. Älskade hotellet!

Och, lite komiskt... de höll på att filma "Sune i Grekland" (sunes sommar ni vet!)... någon variant av Sune iallafall. Det var väldigt roligt att se. De höll på under hela veckan. Jag förstår verkligen varför dem valde just det hotellet att filma på. Underbart hotell.

Klänningen Joline har på bilden kommer från Zara, Mios shorts kommer från H&M... & hans skor kommer också de från Zara. Lika bra att jag skriver det på en gång ifall den frågan skulle komma! :) (Jolines virkade, vita klänning från inlägget under kommer från H&M - till er som har frågat!)...

MIO GÅR!


Mio har börjat knata!! Helt otroligt!! Från att ta lite steg från och till här hemma, till att det släppte helt i Grekland. Jag hade mina aningar innan, då jag känner att det på något sätt bli enklare - mindre kläder, lättare skor... en helt annan frihets-känsla helt enkelt.

Han kryper ibland, när han vill att det ska gå extra fort eller bara när han får för sig det (det är ju trots allt en vana!). Men för det mesta så går han. Det ser så fruktansvärt gölligt ut! Nu är det dock väldigt svårt att få bilder på busungen. Han ska ju fortare än kvickt dra iväg. 

Min lilla bulle, du börjar bli så stor!

sådan far, sådan son ♥
Lika som bär! Det är helt otroligt, men Mio är verkligen en kopia av sin pappa rent utseendemässigt. Joline har alltid varit lik Robin också men har på senare dagar blivit mer lik mig, både på utseende och sättet. Det är nästan lite läskigt!! Hur som helst. Jag tyckte att Robin och Mio kunde matcha varandra lite en kväll när vi var på Rhodos, så jag satte på Mio liknande kläder som R hade på sig. Gulligt tycker jag! :) De har faktiskt ganska många liknande kläder. Det är många gånger R går runt och är lite avis på Mios kläder, som den marinblåa vårjackan Mio har.

Mina finaste killar, helt klart 

yummie!


Herrejisses!! "Mina barn ska minsann inte få smaka på varken saft eller godis på lääänge!" - sa man ju i flitiga repetitioner när man var preggo. Det gick såklart bättre med det löften med Joline, nu med Mio så känns det som om att han får smaka tidigare än vad Joline fick. När jag tänker tillbaka så fick Joline smaka tårta för första gången vid hennes 1-års kalas. Mio är över ett år nu, så det är ungefär samma egentligen. Men den stora skillnaden är väl att Joline gick det mer "sakta fram", medan Mio får smaka hejvilt numera utan någon närmare tanke bakom det. Okej, jag tänker väl fortfarande. Men inte på samma sätt.

Joline har tex knappt fått smaka på läsk och här hemma dricks det alltid (!) mjölk eller vatten. Det kan vara på festligheter som hon får något annat. Mer för att jag tycker att det känns onödigt att vänja henne vid sådant när hon ändå är så förtjust i mjölk. Så länge man kan liksom. Jag är ingen pretto-morsa, jag tycker egentligen inte att det är någon big deal - finns värre problem.

På lördagar får hon (inte Mio!) alltid smaka på både chips och godis. Med lite tanke bakom allt så fungerar det mesta!

HUR SOM HELST! - Munk var otroligt gott och gick hem både hos Joline & Mio. De är ett team, dem där barnen. Självklart är det bråk också, men när det väl gäller så delar Joline gärna med sig. Socker överallt också, såklart.

hotel breakfast
Fasiken vad bra jag har mått nu när vi har varit borta! Ätit bra, sluppit städa, tvätta och alla andra måsten man har här hemma - det är DÅ man får tid till att just slappna av och hinna känna efter. Jag som AVSKYR träning började helt plötsligt, efter tredje dagen, känna mig sugen på lite work-out i form av "Plankan"! Que? Vad hände där liksom? Det är krävande att åka utomlands med barn, det är inte ofta man är ute i parken här hemma non-stop från 08.00-18.00, som man faktiskt är utomlands. Man är ute hela dagarna. Men, det överväger ändå och jämnar ut sig med att just slippa alla måsten. 

En frukost-buffé är allt som krävs för att dagen ska börja bra, rent hälsomässigt. Min frukost såg ut såhär varje dag. Färsk frukt, kaffe, vatte och två skivor fullkornsbröd. En fruktbomb!

Nu ska jag försöka att köpa hem frukter och orka skära upp allt varje morgon mitt i all morgonstess - för det är ju så värt det.

I'm back!
I'm back!!! Och det är med lite pirr i magen, varför vet jag inte. Jag saknar Rhodos redan. Det är tredje gången jag är i Grekland och jag tycks aldrig få nog. Om man hittar rätt place to be at så kan det inte bli bättre. Vi var verkligen på ett kanon-ställe. Hotellet heter Sunwing Resort & Spa Kallithea, det var helt fantastiskt! Ett bättre barnvänligt hotell går knappt att hitta tror jag!

Istället för att bombadera er med ett och samma inlägg fullt med bilder så kommer jag lägga upp lite ibland. Jag har inte tagit överdrivet mycket bilder tyvärr, men, jag har ju ändå tagit en del. 

Nu så! Nu är jag tillbaka och känner mig laddad!!

Live from Rhodos

 

 

Vi har det underbart! Mina barn är tydligen lika stora badkrukor som jag är - till viss del. Parkhäng hela dagen från morgon till kväll föredrar Joline.

Mio tycker sand är gott, lr nått. Nu ska det fortsättas med solning och lek. Har hört att det är riktigt dåligt väder hemma i City. Vi får hoppas på att jag tar med mig solen och värmen hem. Det är ju förtusan juni nu... See yah!


RSS 2.0