kvällsmys!

 
Här hemma kvällsmyser jag med en glad kille och en koncentrerad tjej. Eller juste, en glad hen och en koncentrerad hen. Henerna. 
 
Jag tror på rutiner! Jag själv älskar att ge mina barn trygga och mysiga rutiner. Våra rutiner ser ut ungefär såhär:
 
- hämta barn.
- handla mat.
- laga mat.
- diska & städa hela köket (dvs skura bänken och dammsuga).
- städa och plocka resten av lägenheten (när jag lagar maten så brukar dem härja och röja).
- låta barnen bada, sedan smörjer jag in dem, borstar tänderna osv.
- lägger fram morgondagens kläder så att jag slipper stressa med det på morgonen (jag kan ju go bananas & stå och vela fram och tillbaka i 15-20 min för att jag vill att ungarna ska ha matchande kläder - inte matcha varandra, utan i sig själva!)...
- Joline brukar vilja gosa ner sig i den stora sängen och titta på barnprogram innan hon går och lägger sig. Mio brukar härja runt tills klockan 20.00 då han och Joline ska gå och lägga sig.
- När barnen har somnat, då brukar jag ta det lugnt och dricka lite citronvatten i soffan - eller inte. Jag ska tydligen gräva längst in i det där "skitskåpet aka. Lullskåpet" för att hitta båda chips, godis och nötter. Sedan hetsäter jag det tills det att jag själv slocknar rakt upp och ner i soffan - med sminket på.
 
Men som sagt. Jag gillar rutiner och mår bra själv av att utföra dem. Sedan är jag en period-människa. Det gör liksom ingenting om man missar rutiner ibland - det i sig kan ju också vara nyttigt liksom. För både barn och mamma. 
 
Nu börjar snart Halv åtta hos mig, sedan läggning av barn. Ska försöka få lite inpo kring skissandet också. Ehm. Ja. Igår skissade jag inte, även fast jag sa att jag skulle göra det. Men ni känner ju mig vid det här laget.

Kommentarer
Postat av: Lisa Johansson

Du verkar vara en väldigt bra mamma! :)

2012-10-17 @ 21:11:04
URL: http://www.tvaskablitregravid.blogg.se
Postat av: Katarina

"henerna". Hahaha!

2012-10-17 @ 21:25:30
URL: http://www.minimini.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0