lampa

 
Fy i HELVETE vad mitt vardagsrum kommer bli fint när det är klart. Nu är det bara en soffa och en TV som saknas. Haha. Soffan försöker jag att köpa först. Jag har en TV i sovrummet som jag kan flytta ut till vardagsrummet. 
 
Sedan måste jag beställa de svartvita bilderna på barnen i stora format, så att jag kan ha dem över soffan. En sak i taget, och det kommer nog dröja 1-2 månader innan jag har samlat ihop till en soffa. You've got to earn it liksom, här glider vi inte på någon räkmacka inte! 

Det blir inte alltid som man har tänkt sig!

 

Nu kommer jag skriva om lite andra saker jag vanligtvis inte brukar skriva om i bloggen. Men som är en stor del av mitt liv. Att vara ensamstående till två barn. Som många utav er vet så påbörjade jag och barnens pappa en separation för lite mer än ett år sedan. Om jag ska vara helt ärlig så har detta varit den största prövningen i mitt liv. Att behöva bli självständig på riktigt, med allt vad det innebär. Från att gå och lägga sig ensam i sängen när man har delat den med någon i 7 år. Till att behöva lösa både ekonomiska och andra praktiska saker helt själv.

 

Jag är en människa, som jag anser, har mycket otur. Jag har bland annat fått lära mig att förebygga framtida problem som skulle kunna uppstå, för att jag som ensamstående inte har någon att falla tillbaka på, på samma sätt. Hur förebygger man att en krisartad situation inträffar när man redan är ganska så utsatt som ensamstående? Jo, man börjar lära sig att skaffa en plattform att stå på. En trygghet. Nu har jag vetat hur man betalar räkningar osv, men om man inte vet det, så är bara det en bråkdel av allt man måste lära sig att klara av. Eller sådana vardagliga saker som att borra upp fästen till gardiner om man inte har gjort det innan. Detta gör givetvis så att man blir starkare som person. Vetskapen att man faktiskt klarar sig själv!

 

En viktig sak, som jag inte har haft innan är hemförsäkring. Hur i helvete tänkte jag där?! Det skulle ju vara pricken över i:et att lägenheten brann ned nu eller att det skulle bli fuktskador när jag absolut inte varken har fysisk och psykisk kraft över till det. Nu, när jag har tagit tag i allt som jag anser vara viktigt för att ha en egen säker plattform att stå på, så känner jag mig starkare än någonsin! Jag har löst detta själv! Spelar ingen roll om man är ensamstående eller inte, att bli självständig kan även bli en relation. Det gäller bara att ta tag i det, samt välja att göra det själv och inte förlita sig på andra.

 

Välj att borra upp gardinskenorna själv, och låt inte normen säga att någon annan ska göra det! Att förebygga kommande problem i form av försäkringar, är ett bra steg på vägen!


fly like a bird

 
 
Samma mönster och tyg på vingarna som på Jolines renhuvud som jag gjorde förut. TANKEN var ju att jag skulle göra ett till renhuvud, med en färgskala i svart, samt lägga till lite fåglar. Men, ja, en sak i taget. Och, renhuvudet var ju inte sådär jätteenkelt att göra. Varför gjorde jag inte bara skiten på en gång?! Jag ryser bara jag tänker på det var just när jag gjorde den. Satt i min OnePiece och luktade svett från alla håll och kanter. Flottigt hår som stod ut överallt. Barn som klättrade på bordet, där jag hade symaskin, trådar och mallar. Samtidigt som jag svor över att hornen på renhuvudet skulle stå upp. Så, satt jag kanske i minst 3 dygn för att göra klart det. Att jag gjorde en till vid ett senare tillfälle, som gick till försäljning, kan jag inte förstå.
 
Ja, kanske dags att ta tag i det där igen...

lördagspyssel

 
Undra som flundran vad jag håller på med. Dessa tygfåglar har legat i min skrivbordslåda i flera, flera veckor. Men jag har inte riktigt haft tiden med mig till att ta tag i det. Idag, är det bara Mio hemma, så vi passade på att pyssla lite. 
 
Fortsättning följer!

bomberjacka kids

 
 
VAD var det JAG sa?!... "Jag lovar att butikskedjorna kommer komma med en bomberjacka till barn NÄSTA ÅR, ett år senare!" - detta hävdade jag förra året. Det är alltså DÄRFÖR jag borde vara inköpare av något slag.
 
Jag har sprungit runt och letat efter svart textilfärg, men det är omöjligt att färga 100% polyester. Så, den får vara mörkblå. Jag vill tillägga att jag har tittat på "äkta" bomberjackor, dem är snäppet dyrare och det är oklart vilken storlek de börjar på. Så som jag har förstått det som så är det mer i 4-5 års åldern det börjar.
 
Hur som helst. Både mamma och Mio är överförtjusta.

be with someone who makes you happy

 
Hej drömfodralet, jamen tjenare va! Redan en ny vecka och jag har som vanligt en del att ta tag i. Redan en dag avklarad. Nu återstår mitt andra jobb, att vara mamma - så det blir matlagning i form av lax & sedan städning, diskning och hänga tvätt.
 
Juste, jag måste ba' berätta om min perfekta morgon. Springrunda på 3 km (klarar knappt mer!), och sedan ett morgondopp i Drevviken i morgonsolen. Fantastiskt! Mer sådant åt folket!

Mjau!

 
Min egna lilla kissekatt idag! Redan torsdag, vilket innebär att det är fredag imorgon - vilket i sin tur innebär att barnen ska träffa sin pappa. Som de längtar. Vilket i den meningen betyder att jag ska få roa mig på egen hand, som JAG längtar. Det var väl drygt 5 veckor sedan sist. Jag behöver verkligen det. Att bara få sova ut på lördagen är nästan det bästa.
 
Men just för den sakens skull så har jag njutit extra mycket av barnen idag. Nu ligger dem och ska sova. Jag ska tvätta och städa. Kul. Oerhört.

shoes it!

 
Jolines nya skor. Kommer ihåg när jag var i Las Vegas för drygt tre år sedan och jag och min mamma stod och kikade på exakt likadana i mini-format. Men oftast är dem ganska dyra. Min kära vän tipsade om dessa som finns på Lindex för dryga 200-lappen.
 
Som haffat!

spets

 
Idag smyckar jag håret med ett spets-hårband (bara så att ni vet liksom!). Har redan utfört en del ärenden idag, och mer än minst lika många ärenden återstår. Bara att ta tag i det. 
 
På återseénde.

RSS 2.0