Köket

 
 
 
Att flytta till ett hus innebar att få chansen att inreda ett helt nytt hem. Jag är ju lite av "en sån" som absolut inte kan ställa fram lite tillfälliga krukor hur som helst "i väntan på att vi kan köpa det vi vill ha". Då är jag hellre utan.
 
Stolarna, vill jag byta ut till Y-stolar. Antingen vitlaserad ek eller svarta. Vitlaserad ek är mer tidlöst, men de svarta skulle passa såå bra där nu. Jag brukar oftast vilja tänka långsiktigt när det kommer till inredning. (Jättesnyggt med gröna sammetssoffor men det är som en vanlig trend som man kommer kräkas på inom 1 år, tex). 

Färgerna som köket kommer bestå mest av: trä, brunt, beiget, lite mässing, svart och vitt. Jordnära. Så kan man sedan addera färg med antingen blommor, eller andra detaljer/dekorationer. Helst dekorationer som har en "mening" eller annat djup - en handgjord sak från en liten, liten butik eller liknande.
 
På tal om handgjorda saker: Drömmen om en bastant träskiva längst hela vårt 1.80 m matbord blev nästan sann (det enda som inte blev sant var längden). Träskivan/(tapasbrädan som det egentligen heter) är handgjord i Småland av masurbjörk och kommer från: shop.matochsmak.se. Ääääälskar unika saker! Varje träskiva är unik och ingen annan lik. Jag väntade tills dem fick in och hade gjort en längre variant. 

Tavlan! Den har jag gjort med en överbliven MDF-skiva och lite köpt svart sprayfärg. Den är större än vad man tror. 120x120. Ett perfekt komplement till svarta kökslampan Tage och de bruna detlajerna från masurbjörken. 

Mio, min Mio!


Det är ju såklart inte bara Joline som har växt med åren. Även denna avkomma. Mio, min fantiska son, nu 7 år. Började i åk. 1 för en vecka sedan. Och likt sin syster så ska han också bli storebror, men för första gången i sitt liv. 

För honom är det också vänner som gäller, men även fotboll och fortnite. Även han är väldigt nöjd över att ha fått ett eget rum, som han sitter och myser i på bilden.

Stora tjejen!


Såhär 1 år senare så kan jag konstatera att mycket har hänt. Inte bara i livet generellt men mina barn börjar ju bli så ofanligt stora nu. En av dem är ju denna donna som har blivit hela 9 år. 

För en vecka sedan började hon i åk. 3 och nu är detnmest innebandy, musical.y och kompisar som gäller för henne. Gymnastik är något vi jobbar på att komma in på - tydligen lång kö på det. 

Och, hon kunde faktiskt inte vara mer nöjd nu när hon dessutom ÄNTLIGEN har fått sitt egna rum och ska bli stora syster för andra gången. 

RSS 2.0