Köket

 
 
 
Att flytta till ett hus innebar att få chansen att inreda ett helt nytt hem. Jag är ju lite av "en sån" som absolut inte kan ställa fram lite tillfälliga krukor hur som helst "i väntan på att vi kan köpa det vi vill ha". Då är jag hellre utan.
 
Stolarna, vill jag byta ut till Y-stolar. Antingen vitlaserad ek eller svarta. Vitlaserad ek är mer tidlöst, men de svarta skulle passa såå bra där nu. Jag brukar oftast vilja tänka långsiktigt när det kommer till inredning. (Jättesnyggt med gröna sammetssoffor men det är som en vanlig trend som man kommer kräkas på inom 1 år, tex). 

Färgerna som köket kommer bestå mest av: trä, brunt, beiget, lite mässing, svart och vitt. Jordnära. Så kan man sedan addera färg med antingen blommor, eller andra detaljer/dekorationer. Helst dekorationer som har en "mening" eller annat djup - en handgjord sak från en liten, liten butik eller liknande.
 
På tal om handgjorda saker: Drömmen om en bastant träskiva längst hela vårt 1.80 m matbord blev nästan sann (det enda som inte blev sant var längden). Träskivan/(tapasbrädan som det egentligen heter) är handgjord i Småland av masurbjörk och kommer från: shop.matochsmak.se. Ääääälskar unika saker! Varje träskiva är unik och ingen annan lik. Jag väntade tills dem fick in och hade gjort en längre variant. 

Tavlan! Den har jag gjort med en överbliven MDF-skiva och lite köpt svart sprayfärg. Den är större än vad man tror. 120x120. Ett perfekt komplement till svarta kökslampan Tage och de bruna detlajerna från masurbjörken. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0